Μικρές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός
Απώλεις κατέγραψε ο χρυσός σταθεροποιήθηκε την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα δεδομένα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Μικρές απώλειες κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα δεδομένα για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την προοπτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τις μειώσεις των επιτοκίων φέτος.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 2.027,80 δολάρια/ουγγιά.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ αναμένονται την Πέμπτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters βλέπουν τον ετήσιο πληθωρισμό στο 3,2% τον Δεκέμβριο, αλλά πιστεύουν ότι ο δομικός πληθωρισμός πιθανότατα να έχει υποχωρήσει στο 3,8%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021.

Αυτά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ίσως δώσουν περισσότερους λόγους στη Fed να μειώσει τα επιτόκια φέτος, κάτι που θα πρέπει να αυξήσει τον χρυσό, δήλωσε ο Bob Haberkorn, της RJO Futures.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Η απρόσμενη άνοδος στα αποθέματα έριξε τις τιμές

Σαουδική Αραβία: Δύο φορές πιο πάνω από τις εκτιμήσεις της η αξία των ορυκτών της πόρων - Μικρότερη η εξάρτηση από το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider