Κέρδη για το πετρέλαιο με ώθηση από την «ανάφλεξη» στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για το πετρέλαιο με ώθηση από την «ανάφλεξη» στη Μέση Ανατολή
Ωθηση έδωσε στο πετρέλαιο η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολη.

Την ανιούσα πήραν σήμερα η τιμή του πετρελαίου στον απόηχο των αμερικάνικων επιθέσεων εναντίον στόχων οργανώσεων που συνδέονται με το Ιράν σε Ιράκ και Συρίας το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαρτίου για το αμερικάνικο αργό WTI κατέγραψαν κέρδη 50 σεντς ή 0,7% για να διαμορφωθούν στα 72,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent για παράδοση Απριλίου σκαρφάλωσε κατά 66 σεντς ή σχεδόν 0,9%, στα 77,99 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Πίσω στις ΗΠΑ, η βενζίνη παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 2,9% στα 2,21 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Μαρτίου πρόσθεσε 2,4% στα 2,72 δολάρια το γαλόνι.

Τέλος, το φυσικό αέριο για παράδοση Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 2,08 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,1%.

Οι τιμές του αργού έλαβαν σημαντική ώθηση από την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ οι αμερικανικές επιθέσεις αντιποίνων εναντίον πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιραν στο Ιράκ και τη Συρία, ενίσχυσαν την ανησυχία για ενδεχόμενη κλιμάκωση των συγκρούσεων, με τον αμερικανικό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν να φθάνει στην περιοχή έχοντας στόχο να πιέσει για μια παρατεταμένη ανθρωπιστική παύση στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Σημειώνεται πως το πετρέλαιο είχε διαπραγματευτεί χαμηλότερα το πρωί της Δευτέρας, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε τη συγκρατημένη προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας για τη μείωση των επιτοκίων. Ο Πάουελ σε συνέντευξη που έδωσε και προβλήθηκε την Κυριακή ξεκαθάρισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο. Τα σχόλια του προέδρου της Fed ήρθαν μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης για την απασχόληση με την αγορά εργασίας να προσθέτει 353.000 θέσεις εργασίας έναντι 185.000 που αναμενόταν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες και χαμηλά άνω της μίας εβδομάδας για τον χρυσό

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές - «Άλμα» σχεδόν 10% για την Unicredit

ΗΠΑ: Επιθεωρήθηκε το 95% των Boeing 737 MAX 9 που διαθέτουν οι United και Alaska Airlines

gazzetta
gazzetta reader insider insider