Περισσότερο άχαρα χαρακτηριστικά είχε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο, με την αγορά να υποχωρεί στο δεύτερο μισό έχοντας υπερβεί αρχικώς τις 1.410 μονάδες.
Οι επενδυτές κινήθηκαν χωρίς ξεκάθαρη γραμμή με βιαστικές ως επί το πλείστον πωλήσεις σε τράπεζες και ΔΕΗ που παρότι αρχικώς έβγαζαν μια περαιτέρω δυναμική εν συνέχεια λύγισαν από τους γρήγορους που ξαναχτύπησαν για πολλοστή φορά. Και όλα αυτά, παρότι η Wall Street και ο S&P 500 έσπασαν και τις 5.000 μονάδες, με την Ευρώπη και το ΧΑ να αυτονομούνται και να ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Την ίδια στιγμή ο τζίρος χαμήλωσε σημαντικά στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας, ξεπερνώντας οριακά τα 110 εκατ. ευρώ.
Η αγορά συνεχίζει να στοχεύει σε πρώτο βαθμό στις 1.430 και 1.452 μονάδες, έχοντας σημαντικούς καταλύτες μπροστά του όπως είναι τα αποτελέσματα των τραπεζών και το placement της Πειραιώς. Το Χρηματιστήριο προς το παρόν δε δείχνει καμία διάθεση για μια μεγαλύτερη διορθωτική κίνηση. Αντιθέτως δείχνει να ανεβάζει ρυθμούς, κόντρα σε διάφορους παράγοντες που βλέπουν «σενάρια συνωμοσίας και εγκλωβισμού» χάνοντας το δάσος και την άνοδο. Μάλιστα, το μοτίβο των κινήσεων αυτών παίρνει κυρίως ενδοσυνεδριακά χαρακτηριστικά, εν μέσω του «θορύβου» που δημιουργούν κατά τόπους οι traders και με τα ξένα μεγάλα σπίτια να τραβούν την προσφορά με την πρώτη ευκαιρία που θα συναντήσουν, βλέποντας σημαντικές υψηλότερες τιμές αποτίμησης.
Βέβαια, σε αυτό το σκέλος που έχουν φτάσει οι ξένες αγορές και το ΧΑ, αρκετοί fast money investors προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, όπως και κάποιοι διστακτικοί και φοβισμένοι, αφήνοντας το «παιχνίδι» για τα μεγάλα πορτοφόλια, καθώς οι αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, σύμφωνα με το παλαιό τύπο της αναρρίχησης του «τοίχου της ανησυχίας» (Wall of Worry).
Στα γεωπολιτικά υπάρχουν πιέσεις για αποκλιμάκωση τόσο στο πεδίο της Ουκρανίας, όπου καθημερινά βουλιάζει χάνοντας εκατομμύρια ανθρώπους (όπως και η Ρωσία) στα μέτωπα, όπως και στη Μέση Ανατολή, εν μέσω μιας σφοδρής πολιτικής μάχης μεταξύ Μπάιντεν - Τραμπ. Σαφώς ο νυν πρόεδρος δε θα θέλει να πάει στις κάλπες με δύο ανοιχτά πολεμικά μέτωπα.
Στο ταμπλό, ο ΓΔ κατέγραψε πτώση 0,28% στις 1.401 μονάδες, με τον FTSE 25 στο -0,26% και στις 3.408 μονάδες και τον τραπεζικό στο -0,51% και τις 1.225,06 μονάδες.
Στις τράπεζες, οι traders δε θα «άφηναν» την ΕΤΕ μετά το χθεσινά κέρδη έτσι, πιέζοντας σε σημαντικό βαθμό και λίγο πριν τις δημοπρασίες τη μετοχή κλείνοντας με πτώση 1,25% στα 7,12 ευρώ, ενώ ανάλογα «παιχνίδια» έγιναν και στη Eurobank που υποχώρησε κατά 1,14% στα 1,9075 ευρώ. Από την άλλη, κέρδη κατέγραψαν Πειραιώς στο 0,68% και τα 3,834 ευρώ και η Alpha Bank στο 0,58% και τα 1,72 ευρώ.
Νέες απώλειες και υψηλή μεταβλητότητα στη ΔΕΗ που έκλεισε στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό, στο -1,16% και τα 11,90 ευρώ. Νέες υποχώρηση για ΕΕΕ στα 25,77 ευρώ πλέον, όπως και για Τέρνα Ενέργειακή στο -2,33% και τα 15,49 ευρώ. Πάνω κάτω και η μετοχή της Ελλάκτωρ που προσγειώθηκε στο τέλος στο -2,81%.
Απώλειες 1,24% για Lamda και ηπιότερες για ΜΟΗ, ΟΤΕ και ΔΑΑ.