Πετρέλαιο: Έκανε το «6Χ6» το WTI - Σε χαμηλά 3,5 ετών το αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Έκανε το «6Χ6» το WTI - Σε χαμηλά 3,5 ετών το αέριο
Το αμερικανικό αργό κατάφερε να κλείσει ανοδικά για έκτη διαδοχική ημέρα, ενώ το ευρωπαϊκό brent υποχώρησε και έσπασε το πενθήμερο ανοδικό σερί του.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το αμερικανικό αργό κατάφερε να κλείσει ανοδικά για έκτη διαδοχική ημέρα, ενώ το ευρωπαϊκό brent υποχώρησε και έσπασε το πενθήμερο ανοδικό σερί του. Oι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν τις προσδοκίες για την παγκόσμια ζήτηση και τις ανησυχίες για διαταραχές της προσφοράς σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Μαρτίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 76,92 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 0,1% και κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Ιανουαρίου.

Στον αντίποδα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του brent έκλεισαν χαμηλότερα κατά 0,2% στα 82 δολάρια/βαρέλι στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe, μετά από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις με κέρδη.

Υπενθυμίζεται πως τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το Brent ολοκλήρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα υψηλότερα κατά περισσότερο από 6%, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή παρατείνεται χωρίς ορατό τέλος.

Πίσω στις ΗΠΑ, η βενζίνη παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 2,37 δολάρια/γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε 1,5% χαμηλότερα στα 2,92 δολάρια/γαλόνι.

Τέλος, το φυσικό αέριο παραδόσεως Μαρτίου έκλεισε στα 1,77 δολάρια, καταγράφοντας ισχυρές απώλειες 4,3% και υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στα 22 δισ. δολάρια μειώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα τον Ιανουάριο

Σε υψηλά 25 μηνών το bitcoin - Μία «ανάσα» από τα 50.000 δολάρια

Ευρωαγορές: Ανακόπηκε το τριήμερο πτωτικό σερί

gazzetta
gazzetta reader insider insider