Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% έφερε η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% έφερε η αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Η ανακοίνωση των αυξημένων αποθεμάτων αμερικανικου αργού σταμάτησε το ανοδικό σερί του πετρελαίου.

Σταμάτησε το ανοδικό σερί το πετρέλαιο, αφού τα συμβόλαια διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα, με τις αμερικανικές τιμές να σημειώνουν την πρώτη τους απώλεια σε οκτώ συνεδριάσεις. Η υποχώρηση σημειώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε εβδομαδιαία αύξηση των εγχώριων εμπορικών αποθεμάτων αργού κατά 12 εκατομμύρια βαρέλια και μείωση των αποθεμάτων βενζίνης.

Διαμόρφωση τιμών

Το αμερικάνικο αργό WTI για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,23 δολάρια ή 1,6%, για να διαμορφωθεί στα 76,64 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αφού κατέγραψε κέρδη σε καθεμία από τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις.
Το αργό πετρελαίου Brent για παράδοση Απριλίου υποχώρησε κατά 1,17 δολάρια ή 1,4% στα 81,60 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Η βενζίνη Μαρτίου υποχώρησε κατά 3,2% στα 2,32 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Μαρτίου έχασε 3% στα 2,81 δολάρια το γαλόνι.
Το φυσικό αέριο παράδοσης Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 1,61 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,7% στη συνεδρίαση.

Μείωση αποθεμάτων

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εποχιακή συντήρηση των διυλιστηρίων και το γεγονός ότι το διυλιστήριο στο Whiting, Ind., είναι εκτός λειτουργίας προκάλεσαν μέρος της "εντυπωσιακής αύξησης" των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού», σχολίασε ο Phil Flynn, αναλυτής της αγοράς στην Price Futures Group. Πράγματι το διυλιστήριο πετρελαίου της BP παραγωγής 440.000 βαρελιών ημερησίως στο Whiting από τις αρχές του μήνα έχει χρειαστεί να κλείσει, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Με αποτέλεσμα τα δρομολόγια των διυλιστηρίων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα ήταν μειωμένα κατά 297.000 βαρέλια την ημέρα. «Η ποσότητα αυτή από εβδομάδα σε εβδομάδα προστέθηκε στο απόθεμα», εξήγησε ο Flynn. «Παρόλα αυτά, η αύξηση των αποθεμάτων αργού δεν εξαλείφει το γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλες μειώσεις στα αποθέματα βενζίνης» διευκρίνισε ο ίδιος.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 9 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνεται για τον χρυσό η απόσταση από τα 2.000 δολάρια - «Άλμα» 7% για το παλλάδιο

Intel: Aναζητά 2 δισ. δολάρια για νέα επένδυση στην Ιρλανδία

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αρχίζει τη διαδικασία πλήρους ένταξης της Ινδίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider