Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικτά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού Ιανουαρίου
Ήπιες διακυμάνσεις την Τρίτη στην αμερικανική αγορά.

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη που έφεραν οι διαδοχικές υψηλές πτήσεις στην αμερικανική αγορά την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν τόσο από τον νέο γύρο εύρωστων εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και από την πεποίθηση πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σύντομα θα ξεκινήσει τις μειώσεις των βασικών της επιτοκίων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε χαμηλότερα κατά 96 μονάδες ή 0,25%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υψηλότερα κατά 0,37% και διαμορφώθηκε στις 5.078 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,37% και να κλείνει στις 16.035 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 3,5% σημείωσε η μετοχή της Macy’s, στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας λιανεμπορίου πως θα προχωρήσει στο κλείσιμο 150 καταστημάτων της ως το 2026. Κέρδη 1,7% και για την μετοχή της Lowe's παρά το γεγονός πως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της αγοράς οικιακών ειδών μείωσε το guidance για το 2024 εν μέσω ανησυχιών για την ζήτηση στο τρέχον έτος.

Ράλι 31% σημείωσε η μετοχή της Hims & Hers Health μετά τα θετικά αποτελέσματα δ' τριμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη νωρίτερα την Τρίτη, ενώ ισχυρά κέρδη 8% σημείωσε και η μετοχή της Zoom μετά τις ισχυρές της επιδόσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, μέτρηση που θεωρείται κομβική αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed και εν γένει την πορεία της οικονομίας.

Μάκρο

Πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά κατασκευής των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω απότομης μείωσης των κρατήσεων για εμπορικά αεροσκάφη, ενώ η εικόνα στις επιχειρηματικές επενδύσεις και τον εξοπλισμό ήταν μικτή.

Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν για ενδέκατο διαδοχικό μήνα τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο ρεκόρ. O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller που αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές ενισχύθηκε 0,2% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο. Η άνοδος σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 ανήλθε στο 6,1%. Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 5,5% σε ετήσια βάση. Και οι δύο δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Τέλος, υποχώρησε το Φεβρουάριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου, καθώς τα νοικοκυριά εμφανίστηκαν να ανησυχούν περισσότερο για την αγορά εργασίας αλλά και το εγχώριο πολιτικό περιβάλλον. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 106,7 μονάδες από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Ιανουαρίου στις 110,9 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sony: Απολύσεις 900 εργαζομένων από το τμήμα PlayStation

Μπόουμαν (Fed): Είναι πολύ νωρίς για τις πρώτες μειώσεις στα επιτόκια

Apple: Τίτλοι τέλους στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Tesla στην παραγωγή EV

gazzetta
gazzetta reader insider insider