Επιφυλακτικότητα και μικρές απώλειες στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και μικρές απώλειες στην Wall Street
Με το βλέμμα στον πληθωρισμό η αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 19.43

Πτωτικά κινούνται στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει υποτονικό για τρίτη διαδοχική ημέρα στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την πρώτη μείωση των επιτοκίων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 88 μονάδων ή 0,23% και υποχωρεί στις 38.883 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,23% στις 5.066 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει 0,54% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 15.948 μονάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, σημαντικά κέρδη περίπου 5% σημειώνει η μετοχή της eBay, καθώς ο κολοσσός των online αγορών ανακοίνωσε την αύξηση του μερίσματος προς τους μετόχους για το δ' τρίμηνο και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, ισχυρές απώλειες άνω του 9% σημειώνει ο τίτλος της Urban Outfitters, καθώς η εταιρεία ανέφερε αποτελέσματα κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για το δ' τρίμηνο του 2023. Απώλειες σχεδόν 4% και για τον τίτλο της UnitedHealth, ενώ σε αρνητικό έδαφος με πτώση περίπου 1% κινούνται και οι μετοχές των Intel και Nike.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, οι δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με μικτά πρόσημα, με τις μετρήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις παραγγελίες για διαρκή αγαθά να εντείνουν την επιφυλακτικότητα αναφορικά με την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη, μέτρηση που θεωρείται κομβική αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed και εν γένει την πορεία της οικονομίας.

Μάκρο

Στο 3,2% αναθεωρήθηκε η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο, σε μια ελαφριά υποβάθμιση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το τέταρτο τρίμηνο παρέμεινε αρκετά ισχυρή και ακολούθησε την ακόμη ισχυρότερη άνοδο του 4,9% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι τελευταίες προβλέψεις υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσονται με ρυθμό πάνω από 3% το πρώτο τρίμηνο.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα παρέμενε αμετάβλητη στο 3,3%.

Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 2,6% στα 90,2 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Econoday ανέμεναν το έλλειμμα να μειωθεί στα 88,1 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Vodafone Italia η Swisscom - Στα 8 δισ. ευρώ το τίμημα

Πόση περιουσία χρειάζεστε για να μπείτε στο πλουσιότερο 1% του κόσμου

Ντάιμον: Δηλώνει «επιφυλακτικός για τα πάντα» - Πολλά ερωτηματικά για το αν οι ΗΠΑ θα γλιτώσουν την ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider