Επιφυλακτικότητα και χαμηλές πτήσεις στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και χαμηλές πτήσεις στη Wall Street μετά τα ρεκόρ
Με το βλέμμα στις ομιλίες Πάουελ σε Γερουσία και Βουλή η αμερικανική αγορά.

Ήπιες απώλειες κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την επιφυλακτικότητα να είναι κυρίαρχη στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις δύο ομιλίες του επικεφαλής της Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων, αναμένοντας κάποιο «σήμα» σχετικά με τo πότε θα ξεκινήσουν οι πολυαναμενόμενες μειώσεις των επιτοκίων από την Fed.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 38.989 μονάδες, καταγράφοντας ήπιες απώλειες 97 μονάδων ή 0,25%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,12% στις 5.130 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να διαμορφώνεται στις 16.207 μονάδες, με απώλειες 0,41%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» 18% κατέγραψε η μετοχή της Super Micro Computer στον απόηχο της είδησης της Παρασκευής πως η εταιρεία κέρδισε μια θέση στον S&P 500, με τον τίτλο της εταιρείας server και υποδομών PC να εικοσαπλασιάζεται τα τελευταία δύο χρόνια και να εκτοξεύεται 200% από τις αρχές του έτους.

Ράλι σημείωσαν και οι μετοχές εισηγμένων που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα, με τον τίτλο της Microstrategy να εκτοξεύεται κατά 23,5%, ενώ ο τίτλος της Coinbase ενισχύθηκε κατά 11%, καθώς το bitcoin φλερτάρει με νέα ιστορικά υψηλά.

Στον αντίποδα, με απώλειες σχεδόν 3% έκλεισε η μετοχή της Nvidia, ενώ πτώση σχεδόν 2% σημείωσε και η μετοχή της Apple, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 2 δισ. δολαρίων από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού. Σημαντικές απώλειες 7% κατέγραψε η μετοχή της Tesla.

Την ίδια στιγμή, με ισχυρές πιέσεις στην μετοχή της Spirit Airlines (-10%) υποδέχθηκε η αγορά την είδηση πως η αεροπορική εταιρεία θα σταματήσει τις διαδικασίες συγχώνευσης με την JetBlue, λίγες εβδομάδες μετά το stop που έβαλαν στο deal των 3,8 δισ. δολαρίων οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Στον αντίποδα, η μετοχή της JetBlue ενισχύθηκε την Δευτέρα άνω του 4%.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν με θετικό πρόσημο για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, με τον S&P 500 να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 5.100 μονάδες και τον Nasdaq να καταρρίπτει για μία ακόμα φορά τα ιστορικά του υψηλά μέσα στο 2024.

Σε εβδομαδιαία βάση, Nasdaq και S&P 500 κατέγραψαν άνοδο 1,7% και 1% αντίστοιχα, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε οριακά κατά 0,1%.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις δύο ομιλίες του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο την Τετάρτη και στη Γερουσία την Πέμπτη, όπου ο διοικητής της Fed θα ενημερώσει βουλευτές και γερουσιαστές σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη μετά τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης που είχε ως στόχο την επαναφορά του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ford: Άνοδος 10,5% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ με ώθηση από υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά οχήματα

«Πάτησε» τα 2.100 δολάρια ο χρυσός - Σε νέα ιστορικά υψηλά

Macy’s: Νέα προσφορά από Arkhouse Management και Brigade Capital - Αυξημένη κατά 1 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider