Ευρωαγορές: Ιστορικό ρεκόρ για Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ιστορικό ρεκόρ για Stoxx 600
Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και την εκ νέου διατήρηση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα ίδια επίπεδα.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και την εκ νέου διατήρηση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα ίδια επίπεδα. Την ίδια στιγμή οι επενδυτές μοιάζουν να ικανοποιήθηκαν από τα μηνύματα που εξέπεμψε η Κριστίν Λαγκάρντ για μείωση του κόστους δανεισμού από Ιούνιο. Η «Σιδηρά Κυρία» της ΕΚΤ αναγνώρισε πως παρατηρήθηκε νέα υποχώρηση του πληθωρισμού, τονίζοντας πως υπάρχουν καθοδικοί κίνδυνοι για 2024 λόγω της αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας, ενώ και ο δομικός, ο «πυρήνας» έχει θετική πτώση. Πάντως, οι πιέσεις παραμένουν επίμονες και οι τιμές «τσιμπημένες» λόγω της ισχυρής αύξησης των μισθών και της μείωσης της παραγωγικότητας στην εργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 503,39 μονάδες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ορόσημο ων 500 μονάδων. Ο δείκτης Eurostoxx 50 σημειώσε κέρδη 1,19% και διαμορφώθηκε στις 4.974 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε στις 17.868 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,14%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,77% στις 8.016 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,20% στις 7.694 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο, που ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 33.416 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, κέρδη 1,20% κατέγραψε και ο ισπανικός IBEX 35 στην Μαδρίτη, ο οποίος διαμορφώνεται στις 10.319 μονάδες.

Στα ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρές απώλειες άνω του 18% σημειώσε η μετοχή της Hugo Boss, καθώς η γερμανική εταιρεία ανέφερε πως ενδέχεται να μην καταφέρει να πιάσει τους στόχους στις πωλήσεις για το 2025, ενώ στο αντίποδα κέρδη 5% καταγράφει η μετοχή της Novo Nordisk, μετά τα θετικά σημάδια από δοκιμές νέας θεραπείας για την απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο 4ο συναπτό pause η ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Σε ισχύ το TPI

«Νεύμα» Λαγκάρντ για μειώσεις επιτοκίων από Ιούνιο: Νέα «κρούση» για μισθούς - πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider