Προσπαθούν να χτίσουν momentum οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπαθούν να χτίσουν momentum οι ευρωαγορές
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να «χτίσουν» momentum, μετά και την άστατη εκκίνηση του τριμήνου.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να «χτίσουν» momentum, μετά και την άστατη εκκίνηση του τριμήνου.

Ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,11% στις 510,56 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κινείται στις 18.405 μονάδες με άνοδο 0,18%, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 8.185 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο +0,38% και τις 7.967 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,16%, στις 34.556 μονάδες και στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,53%, στις 11.091 μονάδες.

Οι προβολείς στρέφονται σήμερα στα εταιρικά μεγέθη, ενώ αναμένονται και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ τα οποία «θα ρίξουν λίγο φως» πάνω στο μονοπάτι της επιτοκιακής πολιτικής.

Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, πάντως, μέσα από τα δικά της πρακτικά, έστειλε σήμα ότι πιθανώς θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. «Η πρώτη μείωση των επιτοκίων αναμένεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο και εκτός από τις προοπτικές του πληθωρισμού, πολλοί αναλυτές αναφέρουν ότι το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κορόνας και από το πότε θα μειώσουν τα επιτόκιά τους, οι άλλες κεντρικές τράπεζες, ιδιαίτερα η ΕΚΤ», αναφέρουν τα πρακτικά.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η βρετανική ρυθμιστική αρχή διέταξε να γίνει εις βάθος έλεγχος στη συγχώνευση της Vodafone με το δίκτυο κινητής Three της CK Hutchison. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτει, η αρχή εκφράζει την ανησυχία της πως η συμφωνία «μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του ανταγωνισμού» στο Ην. Βασίλειο.

Στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, την ανιούσα έχει πάρει η μετοχή της Volvo μετά την ανακοίνωση πωλήσεων-ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιτόκια: Μπορεί πραγματικά η ΕΚΤ να είναι ανεξάρτητη από την Fed;

gazzetta
gazzetta reader insider insider