Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 3% - Χαμηλό τριών εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 3% - Χαμηλό τριών εβδομάδων
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Οι αναλυτές το απέδωσαν στην τέταρτη σερί εβδομαδιαία άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς και στην ανησυχία για τις προοπτικές της ενεργειακής ζήτησης της Κίνας στον απόηχο των πρόσφατων οικονομικών στοιχείων. Οι τιμές υποχώρησαν επίσης καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να μετριάσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, καθώς η περιοχή περιμένει να δει τι θα κάνει το Ισραήλ απέναντι στο Ιράν.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 2,67 δολάρια ή 3,1%, φθάνοντας στα 82,69 δολάρια το βαρέλι - το χαμηλότερο επίπεδο για συμβόλαιο επόμενου μήνα από τις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Το Brent παράδοσης Ιουνίου, το διεθνές σημείο αναφοράς, έχασε 2,73 δολάρια ή 3%, και διαπραγματεύεται στα 87,29 δολάρια το βαρέλι αφού έφτασε στο χαμηλό των 88,54 δολαρίων - επίσης χαμηλό τριών εβδομάδων.

Η βενζίνη παραδόσεως Μαίου υποχώρησε 3,3% στα 2,73 δολάρια, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης υποχώρησε κατά 2,9% στα 257 δολάρια/γαλόνι, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Το φυσικό αέριο Μαΐου υποχώρησε κατά 1,2% στα 1,71 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας να αναφέρει την Τετάρτη μια άνοδο 2,7 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Απριλίου. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεψαν αύξηση 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights.

Με τη σειρά του το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider