Χασούρα 1 δισ. δολαρίων για τους «σορτάκηδες» μετά την εκτίναξη 110% για τη μετοχή της GameStop

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χασούρα 1 δισ. δολαρίων για τους «σορτάκηδες» μετά την εκτίναξη 110% για τη μετοχή της GameStop
Οι σορτάκηδες που στοιχημάτισαν εναντίον της GameStop είναι αντιμέτωποι με χασούρα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αφού η τιμή της μετοχής της επιχείρησης σχεδόν τριπλασιάστηκε αυτόν τον μήνα.

Οι σορτάκηδες που στοιχημάτισαν εναντίον της GameStop είναι αντιμέτωποι με χασούρα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αφού η τιμή της μετοχής της επιχείρησης σχεδόν τριπλασιάστηκε αυτόν τον μήνα. Η μετοχή της εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών εκτινάχθηκε έως και 119% τη Δευτέρα χάρη στην επανεμφάνιση στα social media του χρήστη «Roaring Kitty», κατά κόσμο Κιθ Γκιλ (και στο Reddit ως "DeepFuckingValue"), που ανάρτησε το σκίτσο ενός gamer να σκύβει στην καρέκλα του μετά από τρίχρονη απουσία.

Ο Γκιλ, άλλοτε υπάλληλος μάρκετινγκ της Massachusetts Mutual Life Insurance, είχε γίνει διάσημος την περίοδο 2020 - 21 όταν μέσω βίντεο στο Youtube και αναρτήσεων στο Reddit παρότρυνε μικροεπενδυτές να τοποθετηθούν σε βαριά σορταρισμένες μετοχές εταιρειών που βρίσκονταν στο χείλος της χρεοκοπίας με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το ιστορικό short squeeze που είχε γίνει στη Gamestop.

Οι μαζικές αγορές του τίτλου της εταιρείας, η οποία είχε δίκτυο πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, ένα παρωχημένο αντικείμενο στην εποχή της ευρείας πρόσβασης στο διαδίκτυο το οποίο την είχε φέρει ένα βήμα από το «λουκέτο», είχε αναγκάσει hedge funds που είχαν θέσεις short στη μετοχή να τις κλείσουν εσπευσμένα με τεράστιες ζημίες, οδηγώντας αντίστοιχα την τιμή σε δυσθεώρητα επίπεδα (και την εταιρεία σε μία πρωτοφανή άντληση ρευστότητας).

Για την ιστορία, η φρενίτιδα για τις «μετοχές memes» έληξε ουσιαστικά όταν brokers, μεταξύ των οποίων κυρίως η ηλεκτρονική πλατφόρμα Robinhood, διέκοψαν ξαφνικά τη διαπραγμάτευση βαριά σορταρισμένων μετοχών, κάτι που εγκλώβισε τους μικροεπενδυτές και κατέληξε σε νομικές διαμάχες, από τις οποίες ωστόσο δεν δικαιώθηκαν οι χρήστες. Πάντως, οι σορτάκηδες που στοιχημάτισαν εναντίον της GameStop κέρδιζαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, έχοντας κέρδη περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του S3, πριν μετατραπούν σε απώλειες για το 2024 μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος η δραστηριότητα σε options της Gamestop έχει εκτιναχθεί αυτόν το μήνα, με 588 χιλιάδες ανοιχτά συμβόλαια, ενώ μόνο την Παρασκευή άλλαξαν χέρια 292.000 call options του τίτλου - αριθμός σχεδόν εικοσαπλάσιος του μέσου όρου του 20 ημερών, ενώ το ράλι της έχει συμπαρασύρει ανοδικά και την έτερη διάσημη «μετοχή meme» του 2021 την AMC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυβερνητικές πηγές: Tέλη 2024 η νέα συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας

Ξεκίνησε η δίκη του Μενέντεζ για διαφθορά – Διαχωρίστηκε η υπόθεση για τη σύζυγό του

Τζέφερσον (Fed): Σταθερά επιτόκια μέχρι να δούμε ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider