Τζέφερσον (Fed): Σταθερά επιτόκια μέχρι να δούμε ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζέφερσον (Fed): Σταθερά επιτόκια μέχρι να δούμε ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί
Πηγή: Associated Press
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Phillip Jefferson, δήλωσε τη Δευτέρα, ότι σε μία κατά τα άλλα υγιή οικονομία, η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά έως ότου να είναι βέβαιο ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται κοντά στον στόχο του 2%.

Ο αντιπρόεδρος της Fed, Φίλιπ Τζέφερσον, δήλωσε τη Δευτέρα, ότι σε μία κατά τα άλλα υγιή οικονομία, η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά έως ότου να είναι βέβαιο ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται κοντά στον στόχο του 2%.

Η Fed αναζητά ενδείξεις ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές μετριάζονται και μέχρι αυτό να επιβεβαιωθεί από τα δεδομένα «πιστεύω ότι είναι κατάλληλο να κρατήσουμε την νομισματική πολιτική σε περιοριστικό έδαφος», αναφέρει ο ίδιος σε συνέδριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Κλίβελαντ.

Η οικονομία βρίσκεται «σε καλά επίπεδα όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη» αλλά την ίδια στιγμή «ο ρυθμός αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού έχει μειωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί», καταλήγει.

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της Fed, αυτή η γενικά καλή εικόνα της οικονομίας, του επιτρέπει να επικεντρωθεί στη δουλειά που πρέπει να γίνει για να μειωθούν οι πιέσεις στις τιμές

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider