«Βουτιά» 19% για το κακάο - Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1980

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 19% για το κακάο - Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1980
Κακάο / Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay
Η τιμή του διαπραγματεύεται περίπου στα 7.175 δολάρια ανά μετρικό τόνο, διολισθαίνοντας κατά 1.700 δολάρια, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τουλάχιστον από το 1980.

Το κακάο υποχώρησε περισσότερο από 19% τη Δευτέρα, διαγράφοντας ένα μεγάλο μέρος των ισχυρών κερδών που ανέβασαν την τιμή σε ιστορικά υψηλά νωρίτερα φέτος. Η τιμή του διαπραγματεύεται περίπου στα 7.175 δολάρια ανά μετρικό τόνο, διολισθαίνοντας κατά 1.700 δολάρια, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του τουλάχιστον από το 1980.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του κακάο σημείωσαν ρεκόρ εκτοξευόμενα στα 11.722 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Οι τιμές του κακάο εκτινάχθηκαν στα ύψη φέτος εν μέσω ελλείψεων στην παραγωγή λόγω διαταραχών στον εφοδιασμό, που έφεραν μεταξύ άλλων οι έντονες βροχοπτώσεις.

Το ραγδαίο ράλι των τιμών για το εμπόρευμα ενίσχυσε επίσης τους φόβους για πιο απότομες αυξήσεις στο ράφι που θα γίνουν εντόνως αισθητές στις τσέπες των καταναλωτών. Πάντως, παρά την απότομη πτώση της Δευτέρας, το κακάο έχει ενισχυθεί σχεδόν 70% σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα και κατά 137% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ: Επί τάπητος η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μιχαηλίδου για Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Εξασφαλίζουμε την προστασία των εργαζομένων και των συνεπών επιχειρήσεων

Χασούρα 1 δισ. δολαρίων για τους «σορτάκηδες» μετά την εκτίναξη 110% για τη μετοχή της GameStop

gazzetta
gazzetta reader insider insider