Σε υψηλό διετίας «σκαρφαλώνει» ο χαλκός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό διετίας «σκαρφαλώνει» ο χαλκός
Ο χαλκός «σκαρφάλωσε» σε υψηλό 2 ετών (το υψηλότερο επίπεδο από το 2022) μετά από ένα ισχυρό ράλι που τροφοδοτήθηκε από τις προβλέψεις για παγκόσμιο έλλειμμα στην προσφορά του πολύτιμου μετάλλου.

Ο χαλκός «σκαρφάλωσε» σε υψηλό 2 ετών (το υψηλότερο επίπεδο από το 2022) μετά από ένα ισχυρό ράλι που τροφοδοτήθηκε από τις προβλέψεις για παγκόσμιο έλλειμμα στην προσφορά του πολύτιμου μετάλλου. Από τις αρχές του 2024, ο χαλκός καταγράφει άνοδο 20% με τις τιμές τους να αψηφούν τη χαμηλή ζήτηση, ειδικά στην Κίνα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως η «στενή» προσφορά, δημιουργεί έλλειμμα στην προσφορά του εμπορεύματος.

«Οι επενδυτές τιμολογούν πέρα από τη βραχυπρόθεσμη κυκλική αβεβαιότητα και την αδυναμία των δεικτών φυσικής ζήτησης», ανέφεραν οι αναλυτές της Citigroup, με την τράπεζα να βλέπει τον χαλκό να εκτινάσσεται βραχυπρόθεσμα στα 10.500 δολάρια τον τόνο εν μέσω μιας «επικείμενης σύσφιξης» της προσφοράς.

Το μέταλλο διαπραγματεύεται στα 10.205 δολάρια ο τόνος σήμερα Τρίτη, μετά από άνοδο έως και 0,5% σε υψηλό διετίας στα 10.239 δολάρια. Οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 1,8% τη Δευτέρα, καθώς οι αγορές εμπορευμάτων έλαβαν ώθηση από το σχέδιο της Κίνας να κυκλοφορήσει ειδικά ομόλογα μακράς διάρκειας που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν δαπάνες για υποδομές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Renault συμφώνησε με την τουρκική Habas για παροχή κινητήρων

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κέα

Νέα ανοδική αναθεώρηση outlook από Currys - Εξαιρεί την Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider