Νέα ανοδική αναθεώρηση outlook από Currys - Εξαιρεί την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ανοδική αναθεώρηση outlook από Currys - Εξαιρεί την Ελλάδα
Η βρετανική επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών, είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται έως και 10% την Τρίτη.

Σε ράλι επιδίδεται η μετοχή της Currys, η οποία αναθεώρησε επί τα βελτίω -ξανά- το outlook για τα κέρδη της, λιγότερο από δύο μήνες αφότου η Elliott Investment Management αποχώρησε από μια πιθανή εξαγορά της.

Η βρετανική επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών, είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται έως και 10% την Τρίτη, αφού εκτίμησε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων για ολόκληρο το έτος, εξαιρουμένου του ελληνικού τμήματός της, θα μπορούσαν να φτάσουν τις 120 εκατομμύρια στερλίνες (151 εκατ. δολάρια). Πρόκειται για ανοδική αναθεώρηση από προηγούμενη που προέβλεπε κέρδη τουλάχιστον 105 εκατ. στερλινών.

Παράλληλα, προβλέπει πως η θέση της ενισχύεται με τις πωλήσεις να αυξάνονται εκ νέου και τα περιθώρια κέρδους να βελτιώνονται με την αυστηρή περικοπή κόστους, η οποία αντισταθμίζει ορισμένες από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού. Η αλυσίδα τονίζει ότι έχει καλή δυναμική στις εγχώριες αγορές της σε Βρετανία και Ιρλανδία, ενώ το τμήμα της στις σκανδιναβικές χώρες επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Είναι η τρίτη φορά που η Currys αναθεωρεί το outlook της από την αρχή του έτους και η δεύτερη φορά από τότε που το αμερικανικό hedge fund Elliott αποχώρησε μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες εξαγοράς με προσφορές 62 και 67 λίρες ανά μετοχή στην αυγή του 2024.

Η Currys διαθέτει περισσότερα από 800 καταστήματα σε οκτώ χώρες. Η πτώση της μετοχής της είχε αποτελέσει αντικείμενο προσοχής λόγω της αδύναμης ζήτησης, καθώς οι καταναλωτές είχαν περιορίσει δραματικά τις δαπάνες τους για ακριβά ηλεκτρικά είδη, όπως τηλεοράσεις και υπολογιστές.

Yπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες έκλεισε η συμφωνία πώλησης της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ από την βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

Η συμφωνία για εξαγορά της Κωτσόβολος αποτελεί για τη ΔΕΗ μία στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού, σε μία αγορά που αλλάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η εποχή της ενεργειακής μετάβασης και του νέου εξηλεκτρισμού δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο λύσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με την εξαγορά της Κωτσόβολος η ΔΕΗ προχωράει ακόμη γρηγορότερα στον μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οκτάμηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο έως 3% από Optima

Foodlink: Η Sadion Investments πούλησε το 5% των μετοχών - Μηδένισε τη συμμετοχή της

Italgas: Στα 117,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Άνοδος 13,5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider