Σε υψηλά 11 ετών το ασήμι μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό - Κέρδη 1,5% για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά 11 ετών το ασήμι μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό - Κέρδη 1,5% για τον χρυσό
Το υψηλότερο κλείσιμο του μετάλλου από τον Φεβρουάριο του 2013.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι τιμές του χρυσού, καθώς τα νέα σημάδια αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του δολαρίου και την μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ώθησαν το μέταλλο στο υψηλότερο κλείσιμο εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.394,90 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 1,5% ή 37,5 δολαρίων/ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του μετάλλου από τις 19 Απριλίου.

Παρόμοια εικόνα για τον χρυσό και στην spot αγορά, με το μέταλλο να κερδίζει 1,1% στα 2.386,63 δολάρια/ουγγιά.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% από τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 0,4%, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα επίπεδα που θα σήμαναν μείωση των επιτοκίων. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός επιβράδυνε ελαφρώς τον Απρίλιο και έτρεξε με ρυθμό 3,4% ετησίως, έναντι 3,5% τον Μάρτιο.

Ο δομικός δείκτης τιμών, που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, παρουσίασε αύξηση 3,6% ετησίως, επιβραδύνοντας από το 3,8% του Μαρτίου. Σε επίπεδο μήνα ο δομικός πληθωρισμός εμφάνισε αύξηση 0,3% σε σύγκριση τον Μάρτιο, όπως περίμενε η αγορά, ελαφρώς χαμηλότερα από τη μηνιαία αύξηση 0,4% της περασμένης μέτρησης.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Ιουλίου έκλεισε σε υψηλά 11 ετών στα 29,73 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας την Τετάρτη κέρδη 3,6%, εκμεταλλευόμενο την αισιοδοξία για μία μείωση των επιτοκίων από την Fed στην προσεχή συνεδρίαση του Ιουνίου. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του μετάλλου από τον Φεβρουάριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Χαλκός: Νέο ρεκόρ καταγράφουν οι τιμές - Data centers και ηλεκτροκίνηση απογειώνουν τη ζήτηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider