Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 40.000 μονάδες ο Dow Jones
Οι επενδυτές συνεχίζουν να αναλύουν τη χθεσινή έκθεση για τον πληθωρισμό, αλλά και τα σημερινά στοιχεία για την ανεργία.

Τελευταία ενημέρωση: 20:55

Με οριακές κινήσεις κινούνται οι δείκτες την Πέμπτη στην Wall Street, με τον Dow Jones να σπάει νωρίτερα ενδοσυνεδριακά για πρώτη φορά το φράγμα των 40.000 μονάδων, συνεχίζοντας τα χθεσινά ρεκόρ και τους επενδυτές να συνεχίζουν να αναλύουν το αντίκτυπο που έχει στην αγορά, αλλά και στη νομισματική στρατηγική της Fed, η χθεσινή έκθεση για τον πληθωρισμό η οποία ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones αφού ξεπέρασε το φράγμα των 40.000 μονάδων κινείται πλέον στο +0,08% στις 39.938 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500 βρίσκεται στο οριακό 0,05% στις 5.310 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq είναι αμετάβλητος στις 16.744 μονάδες

Χθες ο S&P 500 έσπασε το φράγμα των 5.300 μονάδων για πρώτη φορά, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία των επενδυτών πως η αγορά δεν απέχει πολύ από την πρώτη μείωση των επιτοκίων εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στο ταμπλό η μετοχή της Walmart σημειώνει άνοδο σχεδόν 7%, αφού ο κολοσσός του λιανεμπόριου ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα η Walmart σημείωσε προσαρμοσμένα κέρδη 0,60 δολαρίων/μετοχή, τη στιγμή που οικονομολόγοι σε έρευνα της LSEG ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 0,52 δολαρίων/μετοχή. Επίσης, η εταιρεία κατέγραψε ισχυρή αύξηση στις διαδικτυακές της πωλήσεις.

Επίσης η μετοχή της Under Armour υποχωρεί 0,52% αφού τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του οικονομικού έτους ξεπέρασαν κατά 3 σεντς, αλλά η πρόβλεψή της για κέρδη 18-21 σεντς το νέο οικονομικό έτος υπολείπεται κατά πολύ των 59 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές της Wall Street. Η εταιρεία αθλητικών ειδών βλέπει επίσης μια σοκαριστική χαμηλή διψήφια μείωση των εσόδων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2%.

«Η αγορά αναγνωρίζει ότι η δυναμική του πληθωρισμού φαίνεται ευνοϊκή», δήλωσε στο CNBC ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Wealth Management. «Συνδυάστε αυτό με μερικά από τα στοιχεία από την κερδοφόρα σεζόν, τα οποία ήταν αρκετά υγιή κέρδη και ευνοϊκές προοπτικές συνολικά» πρόσθεσε.

Μάκρο

Μειώθηκε κατά 10.000 ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, πέφτοντας στις 222.000 και υποχωρώντας από το 8μηνο υψηλό της προηγούμενης μέτρησης, μία ένδειξη πως η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα απολύσεων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως οι αιτήσεις θα έφταναν συνολικά τις 221.000 το επταήμερο που έληξε στις 4 Μαΐου, με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Απροσδόκητα μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα εκτινάχθηκαν 0,9% τον Απρίλιο λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις των αγωγών εξακολουθούν να επιμένουν. Η αύξηση ξεπέρασε την εκτίμηση της εκτίμησης 0,3% της Wall Street και ήρθε μετά από μια ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση 0,6% τον Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν 1,1%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2022.

Επιχειρηματικά

Στην εξαγορά της Proteologix έναντι 850 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε την Πέμπτη η Johnson & Johnson, καθώς ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός ενισχύει τις προσπάθειες να αποκτήσει πρόσβαση στις πειραματικές θεραπείες ατοπικής δερματίτιδας που αναπτύσσει η εταιρεία με έδρα στο Ρέντγουντ της Καλιφόρνια. Όπως αναφέρει το Reuters, το deal αναμένεται να κλείσει μέσα στους επόμενους μήνες, αφού περάσει από τον έλεγχο των αντιμονοπωλιακών αρχών. Η μετοχή της J&J ενισχύεται κατά 0,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα hedge funds αυξάνουν την έκθεσή τους στους πρωταγωνιστές του ΑΙ

Κορυφαίος trader εμπορευμάτων προειδοποιεί για έναν κόσμο χωρίς κακάο

gazzetta
gazzetta reader insider insider