Αύξηση στη τιμή του χρυσού λόγω «αδύναμου» δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση στη τιμή του χρυσού λόγω «αδύναμου» δολαρίου
Αύξηση κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με ώθηση από την εξασθένιση του δολαρίου.

Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού την Τρίτη στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με ώθηση από την εξασθένιση του δολαρίου. Οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέσα στην εβδομάδα που θα ρίξει περισσότερο φως στο χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων από την Fed.

Ειδικότερα, ο χρυσός spot κερδίζει 0,32% στα 2.358 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα futures του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκαν 0,9% με τη τιμή τους να διαμορφώνεται στα 2.356,5 δολάρια η ουγγιά.

«Ο χρυσός προέρχεται από διόρθωση και κυμαίνεται κοντά σε επίπεδα αντίστασης αλλά τώρα σκαρφαλώνει και πάλι, δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

Κατά τον ίδιο, συνεχίζει να επικρατεί αισιοδοξία για τον χρυσό: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ασάφεια της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μπορεί να αποτρέψει εκτόξευση της τιμής του και οι μελλοντικές κινήσεις θα είναι βασισμένες σε στοιχεία».

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,2% στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και μία εβδομάδα, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider