Πιέσεις στην Wall Street από τις υψηλές ομολογιακές αποδόσεις - Πτώση 1% για Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στην Wall Street από τις υψηλές ομολογιακές αποδόσεις - Πτώση 1% για Dow Jones
Ο Dow Jones απώλεσε 1,06% στις 38.441 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,74% στις 5.266 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,58% στις 16.920 μονάδες.

Στα «κόκκινα» ντύθηκε την Τετάρτη η Wall Street καθώς η πίεση από τις ενισχυμένες αποδόσεις των κρατικών αμερικανικών ομολόγων, με το 10ετές για 2ο 24ωρο να σκαρφαλώνει πάνω από το 4,6% «εξουδετέρωσε» τη θετική πορεία της Nvidia (+0,81%), η οποία χτες οδήγησε τον Nasdaq για πρώτη φορά στην ιστορία του σε κλείσιμο άνω των 17.000 μονάδων, εν μέσω φρενίτιδας με την AI.

Ο Dow Jones απώλεσε 1,06% στις 38.441 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,74% στις 5.266 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,58% στις 16.920 μονάδες. H Nvidia παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει μέχρι και -3% κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να αποφύγει την πρώτη διαπραγμάτευση στην οποία η βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της για το α' τρίμηνο την προηγούμενη εβδομάδα. Τις τρεις πρώτες μέρες που ακολούθησαν, η μετοχή της ενισχύθηκε γύρω στο 20%.

Παρ' όλα αυτά, οι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε τροχιά να ολοκληρώσουν τον μήνα με εντυπωσιακή άνοδο. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 κερδίζει 5% σε μηνιαία βάση, ενώ σχεδόν 2% έχει ενισχυθεί ο Dow Jones. Ο μεγάλος νικητής του Μαΐου αναμένεται να αναδειχθεί ο τεχνολογικός Nasdaq με κέρδη πάνω από 8%.

«Σήμερα έχει να κάνει πραγματικά με τα επιτόκια», δήλωσε ο Άνταμ Τράνσκουιτ, επικεφαλής τεχνικός στρατηγικός στην LPL Financial, προσθέτοντας ότι οι αποδόσεις του 2ετούς και 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έχουν αγγίξει «άβολα επίπεδα». «Όλα αυτά δημιουργούν κάποια αγωνία στους επενδυτές» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Οι επενδυτές ρωτούν: "Τι θα προσφέρει το καλοκαίρι; Και αλλάζει πραγματικά το μακροοικονομικό περιβάλλον;» ανέφερε ο Σέλμπι ΜακΦάντιν, επενδυτικός αναλυτής της Motley Fool Asset Management. «Η χρονιά κυλά γρήγορα. Και μερικά από τα πράγματα που αναμενόταν να συμβούν, αρχίζουν να φαίνονται μακρινά» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αδύναμη ζήτηση βενζίνης και PCE «κοκκίνισαν» το πετρέλαιο

Περιβαλλοντικό σχέδιο δράσης κατέθεσε ο Όμιλος Calilo

Απώλειες για χρυσό λόγω Fed, ομολόγων και δολαρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider