Ισχνή άνοδος για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχνή άνοδος για τον χρυσό
Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη, μετά την πτώση των ομολογιακών αποδόσεων και την αποδυνάμωση του δολαρίου, καθώς οι αιτήσεις για επιδόματα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ενώ το ΑΕΠ παρουσίασε αδύναμη ανάπτυξη με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνονται οι ελπίδες ότι η Fed κινείται σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων εντός του 2024.

Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός την Πέμπτη, μετά την πτώση των ομολογιακών αποδόσεων και την αποδυνάμωση του δολαρίου, καθώς οι αιτήσεις για επιδόματα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ενώ το ΑΕΠ παρουσίασε αδύναμη ανάπτυξη με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνονται οι ελπίδες ότι η Fed κινείται σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων εντός του 2024.

Αναλυτικότερα, η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 2.344,19 δολάρια η ουγγιά. Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στα 2.366,5 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε κατά 2,1% στα 31,3 δολάρια η ουγγιά, καθώς την περασμένη εβδομάδα έφτασε σε υψηλό 11 ετών. Η πλατίνα έχασε 0,8% στα 1.027,47 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο απώλεσε 1,7% στα 949,46 δολάρια η ουγγιά.

«Βλέπουμε ένα μικρό κυνήγι ευκαιριών μετά την πτώση των τιμών. Ο δείκτης δολαρίου των ΗΠΑ διαπραγματεύεται με μερικές αρκετά σταθερές απώλειες αυτή τη στιγμή, οπότε αυτό είναι ένας ανοδικός παράγοντας για τον χρυσό και το ασήμι» τονίζει ο Τζιμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals. «Υπάρχει κάποια ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου για το ασήμι, αλλά η βιομηχανική ζήτηση έχει ωθήσει την τιμή του προς τα πάνω, χάρη στην ισχυρή μεταποιητική δραστηριότητα» πρόσθεσε ο Ράσελ Σορ, Senior Market Specialist της Tradu.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,4% μετά το υψηλό δύο εβδομάδων που σημείωσε νωρίτερα στη συνεδρίαση, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων διολίσθησαν μετά τα στοιχεία για βραδύτερη ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Motor Oil - 3ο JIVE Roadshow: To υδρογόνο οδηγεί την ανάπτυξη της Πράσινης Αστικής Κινητικότητας

Στις 27 Ιουνίου η Tακτική ΓΣ της Lamda Development

Space Hellas: Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ ανά μετοχή στη ΓΣ

gazzetta
gazzetta reader insider insider