Νέες απώλειες για το πετρέλαιο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες για το πετρέλαιο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+
Επεκτείνεται το σερί απωλειών για το πετρέλαιο.

Επεκτείνεται το σερί απωλειών για το πετρέλαιο, εξαλείφοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που έχει καταγράψει μέχρι στιγμής το 2024, μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής από τον Οκτώβριο.

Τόσο το αμερικανικό αργό πετρέλαιο όσο και το ευρωπαϊκό αργό (Brent), ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσαν ενδοσυνεδριακά χαμηλά τεσσάρων μηνών. Το αμερικανικό αργό σημειώνει πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις , ενώ τα συμβόλαια Ιουλίου έκλεισαν 3,6% χαμηλότερα τη Δευτέρα στον απόηχο της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 73,25 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 1,31% ή 97 σεντς ανά βαρέλι.

Το ευρωπαϊκό αργό παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε στα 77,52 δολάρια ανά βαρέλι με πτώση 1,07% ή 84 σεντς.

Η βενζίνη Ιουλίου σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2,34 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 2,58 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες με «βουτιά» 6,17%.

Μέρος των απωλειών του πετρελαίου θα μπορούσε να αποδοθεί στην ανησυχία που επικρατεί στις ΗΠΑ σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη, όπως τα αντικρουόμενα μηνύματα για την μεταποιητική δραστηριότητα που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα.

Σε μία κίνηση που αιφνιδίασε την αγορά, την Κυριακή, οι οκτώ παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής την Σαουδική Αραβία και την Ρωσία παρουσίασαν ένα λεπτομερές πλάνο για την σταδιακή κατάργηση των περικοπών στην παραγωγή κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Οκτώβριο του 2024 έως τον Σεπτέμβριο του 2025, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της προσφορά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider