Rebound για το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά 4 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound για το πετρέλαιο μετά τα χαμηλά 4 μηνών
«Οι απώλειες των προηγούμενων ημερών ήταν υπερβολικές», τονίζει ο Γουόρεν Πάτερσον, επικεφαλής στρατηγικής για τα εμπορεύματα της ING.

Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο την Τετάρτη, τόσο για το αμερικανικό αργό WTI όσο και για το Brent, καθώς φαίνεται πως συνέρχονται μετά το χαμηλό 4 μηνών που επέφερε η ανακοίνωση των σχεδίων του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής από τον Οκτώβριο. «Οι απώλειες των προηγούμενων ημερών ήταν υπερβολικές», τονίζει ο Γουόρεν Πάτερσον, επικεφαλής στρατηγικής για τα εμπορεύματα της ING.

Ο ΟΠΕΚ+ δεν θα αρχίσει να αυξάνει την παραγωγή μέχρι τον Οκτώβριο και ο παγκόσμιος ισολογισμός πετρελαίου θα γίνει πιο αυστηρός εκ των προτέρων, έσπευσε να συμπληρώσει. Υπό αυτό το πρίσμα, το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 0,4% στα 73,55 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 0,7% στα 78,07 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.

Η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 2,35 δολάρια ανά γαλόνι, με κέρδη 0,09% ενώ το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουλίου με ράλι 6,6% έκλεισε στα 2,75 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ άσκησε καθοδική πίεση στις τιμές την Τετάρτη νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,3 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια, ευθυγραμμισμένο με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ «έχει μια μακρά ιστορία roller coaster» εκτιμά ο Μπομπ Γιάουγκερ, εκτελεστικός διευθυντής συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho Securities, προσθέτοντας πως το αμερικανικό πετρέλαιο θα μπορούσε να επανέλθει σε ένα εύρος από 76,15 έως 80,62 δολάρια το βαρέλι τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Guardian: Η Ελλάδα πιθανός στόχος ρωσικών fake news

Alphabet: Η Ανάτ Ασκενάζι της Eli Lilly αναλαμβάνει Chief Financial Officer

Lamda Development: Δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και προστατεύουν το περιβάλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider