Guardian: Η Ελλάδα πιθανός στόχος ρωσικών fake news

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Guardian: Η Ελλάδα πιθανός στόχος ρωσικών fake news
H Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιθανούς στόχους της Μόσχας με fake news - Ποια είναι αυτά. Τι αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Πιθανό στόχο της ρωσικής παραπληροφόρησης ενδεχομένως αποτελεί η Ελλάδα, με «κυβερνοεπιθέσεις» να πραγματοποιούνται τις επόμενες ώρες και ημέρες, σύμφωνα με τον Guardian, ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής στην ΕΕ. Ειδικότερα, ο Guardian αναφέρει σε δημοσίευμά του, ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιθανούς στόχους fake news που εντοπίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Μέσων Παραπληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ισχυρισμοί που αφορούν στην Ελλάδα αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνει στόχος πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας. Άλλοι ψευδείς ισχυρισμοί αναφέρουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει άμεση επίθεση στην ΕΕ και ότι η Κίνα θα κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ εάν τα κράτη μέλη επιτεθούν απευθείας στη Ρωσία. Σε άλλο fake news διακινείται ένα ψεύτικο βίντεο από την Πορτογαλία, που υποτίθεται ότι δείχνει πυρηνικά όπλα που κινητοποιούνται από το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, στην Ισπανία, υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί για αύξηση της ανεργίας των νέων που κυκλοφορούν στο X και καταρρίπτονται από το InfoVeritas, ένα από τα πολλά κέντρα ελέγχου στοιχείων της ΕΕ. Οι ελεγκτές ψευδών ειδήσεων στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο EFE έχουν επίσης καταρρίψει τους ισχυρισμούς ως εντελώς ψευδείς ότι η επικεφαλής της λίστας του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (PP) Dolors Montserrat αποκάλεσε «άπληστους» τους συνταξιούχους που κερδίζουν 18.000 ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Γκάζωσαν στο κλείσιμο λόγω PMI - Άλμα 8% της ASML

Δυναμική αντίδραση στο ΧΑ με blue chips, Πειραιώς και Alpha Bank

Στα ναυπηγεία της Λοριάν ο Μητσοτάκης - «Αυτοψία» στις φρεγάτες Belharra

gazzetta
gazzetta reader insider insider