Στα ναυπηγεία της Λοριάν ο Μητσοτάκης - «Αυτοψία» στις φρεγάτες Belharra

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ναυπηγεία της Λοριάν ο Μητσοτάκης - «Αυτοψία» στις φρεγάτες Belharra
Στη Γαλλία θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη (6/6) ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Γαλλία θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη (6/6) ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα παραστεί, μεταξύ άλλων, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό, θα επισκεφθεί στα συνέχεια τα ναυπηγεία της Λοριάν, όπου έχουν μεταφερθεί κομμάτια και κατασκευάζονται οι γαλλικές φρεγάτες Belharra.

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει η κατασκευή της τρίτης ελληνικής φρεγάτας Belharra με την ονομασία «Φορμίων». Η τοποθέτηση τρόπιδας του πρώτου μπλοκ της τρίτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στο ναυπηγείο της Naval Group στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας. Η τρόπιδα ή καρένα ή καρίνα ονομάζεται το κατώτερο τμήμα του πλοίου, που εκτείνεται σε όλο το μήκος του.

Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία, πρόκειται για «ένα συμβολικό ορόσημο στο πρόγραμμα FDI HN για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας συναρμολόγησης του τρίτου πλοίου». Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας έχουν ήδη παραδώσει τον προηγούμενο Φεβρουάριο πολλά προ εξοπλισμένα blocks για το πλοίο, που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα, μέσω μιας ολοκληρωμένης μεταφοράς τεχνολογίας που προσφέρθηκε από τη Naval Group.

Τα συγκεκριμένα blocks βρίσκονται τώρα στη διαδικασία συναρμολόγησης στο Λοριάν μαζί με τα άλλα blocks της «Φορμίων». Η τοποθέτηση τρόπιδας της φρεγάτας «Φορμίων», δείχνει, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Naval Group, την ισχυρή και μακροχρόνια βιομηχανική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider