Alphabet: Η Ανάτ Ασκενάζι της Eli Lilly αναλαμβάνει Chief Financial Officer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alphabet: Η Ανάτ Ασκενάζι της Eli Lilly αναλαμβάνει Chief Financial Officer
Η Ανάτ Εσκενάζι, πρώην CFO της Eli Lilly, θα αναλάβει καθήκοντα οικονομικής διευθύντριας στην Alphabet από τις 31 Ιουλίου.

Η Ανάτ Εσκενάζι, πρώην CFO της Eli Lilly, θα αναλάβει καθήκοντα οικονομικής διευθύντριας στην Alphabet από τις 31 Ιουλίου.

Στην Alphabet, θα διαδεχθεί τη Ρουθ Πόρατ, τη μακροχρόνια CFO της εταιρείας, η μετάβαση της οποίας στον ρόλο του επικεφαλής επενδύσεων αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2023.

«Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μας δίνει μια απίστευτη ευκαιρία να καινοτομούμε σε κλίμακα στα βασικά προϊόντα μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Anat καθώς επενδύουμε υπεύθυνα για να υποστηρίξουμε το επόμενο κύμα ανάπτυξής μας», δήλωσε ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι.

Η Ασκενάζι είχε μια καριέρα 23 ετών στη φαρμακευτική εταιρεία. Αφού ανέλαβε τη θέση του CFO της Lilly το 2021, η φαρμακοβιομηχανία ξεκίνησε τη δημοφιλή θεραπεία διαβήτη Mounjaro και το φάρμακο αδυνατίσματος Zepbound που βοήθησε να τετραπλασιαστεί η μετοχή της και τη μετέτρεψε στην πολυτιμότερη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο.

«Η Ashkenazi βοήθησε την Eli Lilly να γίνει μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον κόσμο επενδύοντας σοφά στη μεγάλη τάση GLP1 (απώλεια βάρους), βοηθώντας τη Lilly να κατακτήσει ηγετική θέση στην κατηγορία», δήλωσε ο αναλυτής της Davidson & Co, Gil Luria.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα McDonald's έχασαν το σήμα «Big Mac» στην Ευρώπη - Ποια προϊόντα επηρεάζονται

HPW: Άλμα 14% της μετοχής μετά το βελτιωμένο guidance για το τρίτο τρίμηνο

Το eBay δεν θα δέχεται πλέον κάρτες American Express

gazzetta
gazzetta reader insider insider