Το eBay δεν θα δέχεται πλέον κάρτες American Express

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το eBay δεν θα δέχεται πλέον κάρτες American Express
Το EBay αφαιρεί την επιλογή της American Express στα ηλεκτρονικά του καταστήματα εξαιτίας «υπερβολικά υψηλών χρεώσεων», σύμφωνα με το Bloomberg.

Το eBay αφαιρεί την επιλογή της πληρωμής με όλες τις κάρτες American Express στα ηλεκτρονικά του καταστήματα εξαιτίας «υπερβολικά υψηλών χρεώσεων», όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες αγορών στο κόσμο σκοπεύει να ενημερώσει τους καταναλωτές για την τροποποίηση που θα ισχύσει από τις 17 Αυγούστου, μέσα στην εβδομάδα.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, το eBay αποφάσισε να μην δέχεται πλέον πληρωμές μέσω American Express σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις 17 Αυγούστου, λόγω των απαράδεκτα υψηλών χρεώσεων που χρεώνει για την επεξεργασία των συναλλαγών μέσω πιστωτικών καρτών», αναφέρεται σε email που έπεσε στην κατοχή του Bloomberg.

Οι δύο εταιρείες έχουν εμπλακεί σε πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων σχετικά με τα ποσοστά έκπτωσης των εμπόρων - γνωστά και ως τραπεζικές προμήθειες - που χρεώνει η Amex για τις αγορές. Οι χρεώσεις αυτές, που εφαρμόζονται κάθε φορά που μια κάρτα χρησιμοποιείται σε μια συναλλαγή από το αντίστοιχο δίκτυο πληρωμών, προβληματίζουν εδώ και καιρό τους εμπόρους.

Η American Express ανέφερε σε δήλωσή της ότι «η απόφαση του eBay να αφαιρέσει την American Express ως επιλογή πληρωμής για τους καταναλωτές είναι ασυνεπής με την επιθυμία τους να εντείνουν τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις».

Η eBay έχει χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς από τους άλλους κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon και η Walmart τα τελευταία χρόνια, και τον περασμένο μήνα παρουσίασε αδύναμο guidance για το τρέχον τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα McDonald's έχασαν το σήμα «Big Mac» στην Ευρώπη - Ποια προϊόντα επηρεάζονται

gazzetta
gazzetta reader insider insider