HPW: Άλμα 14% της μετοχής μετά το βελτιωμένο guidance για το τρίτο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HPW: Άλμα 14% της μετοχής μετά το βελτιωμένο guidance για το τρίτο τρίμηνο
Χθες η εταιρεία προέβλεψε έσοδα τρίτου τριμήνου από 7,4 έως 7,8 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών που ήταν στα 7,46 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Άνοδο περίπου 14% σημειώνει η μετοχή της Hewlett Packard Enterprise προσυνεδριακά, αφού το guidance της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street, λόγω της αυξημένης ζήτησης για servers που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι κατασκευαστές server ωφελούνται από την ισχυρή ζήτηση για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που παρέχονται από εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της HPE, η οποία υποστηρίζει κέντρα δεδομένων που απαιτούν υψηλή ενέργεια εν μέσω αυξανόμενων επενδύσεων σε τεχνολογία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, όπως αναφέρει το Reuters.

Χθες η εταιρεία προέβλεψε έσοδα τρίτου τριμήνου από 7,4 έως 7,8 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών που ήταν στα 7,46 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Τα έσοδα από τον τομέα των servers αυξήθηκαν 18% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, στα 3,9 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου. Τα έσοδα από AI-servers υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 900 εκατομμύρια δολάρια, και οι εκκρεμείς παραγγελίες ήταν 3,1 δισ. δολάρια.

Ο χρόνος παράδοσης της εταιρείας - η διάρκεια μεταξύ της έναρξης και της ολοκλήρωσης μιας διαδικασίας - για την παράδοση των τσιπ που τροφοδοτούνται με AI της Nvidia είναι πλέον μεταξύ έξι εβδομάδων και 12 εβδομάδων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Antonio Neri.

Η εταιρεία με έδρα το Τέξας πρόκειται να προσθέσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγοραία της αξία εάν διατηρηθούν τα κέρδη πριν από την αγορά, αφού εντυπωσίασε τους επενδυτές με τα αισιόδοξα τριμηνιαία αποτελέσματα.

Τουλάχιστον οκτώ αναλυτές αύξησαν τους στόχους τιμών της μετοχής μεταξύ 19 και 23 δολάρια μετά τα αποτελέσματα. Η Hewlett Packard διαπραγματεύεται 8,9 φορές τις εκτιμήσεις της για τα μελλοντικά κέρδη 12 μηνών, σε σύγκριση με 16,5 για την Dell και 23,1 για τον Super Micro Computer.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το eBay δεν θα δέχεται πλέον κάρτες American Express

Τα McDonald's έχασαν το σήμα «Big Mac» στην Ευρώπη - Ποια προϊόντα επηρεάζονται

Visa: Προσέθεσε 40 δισ. δολάρια στο ηλεκτρονικό εμπόριο παγκοσμίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider