Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός
Τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Fed αργότερα φέτος

Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, καθώς τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αργότερα φέτος. Πλέον η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή έκθεση από την επίσημη στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,8% κλείνοντας στα 2.373,99 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures χρυσού ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,7% στα 2.393,00 δολάρια.

Τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, ενώ τα στοιχεία για τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα.

«Ο χθεσινός πιο αδύναμος αριθμός θέσεων εργασίας ADP έδωσε στους «ταύρους» λίγη σιγουριά ότι ίσως η αυριανή έκθεση (μισθοδοσίας) να μην είναι ισχυρότερη από το αναμενόμενο και θα είναι φιλική για τις αγορές χρυσού και ασημιού», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στο Kitco Metals.

«Εάν βλέπαμε μια πολύ πιο ισχυρή από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας, η προσδοκία θα ήταν τότε ότι η Fed μπορεί να μην είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια νωρίτερα», κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει ελαφριά πίεση στην αγορά χρυσού, δήλωσε ο David Meger της High Ridge Futures.

Η Fed πιθανότατα θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο τον Σεπτέμβριο και για άλλη μια φορά φέτος, σύμφωνα με την πλειοψηφία των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι τιμές του χρυσού αναμένεται να σημειώσουν άλλο ένα υψηλό ρεκόρ φέτος, παρά την πτώση της φυσικής ζήτησης, ανέφερε η εταιρεία συμβούλων Metals Focus.

Μεταξύ των άλλων πολύτιμων μετάλλων, το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 4,2% στα 31,26 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,7% στα 1.008,60 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 929,75 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό με «αέρα» από τη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider