Κέρδη στις ευρωαγορές με «φόρα» από τον αμερικανικό πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές με «φόρα» από τον αμερικανικό πληθωρισμό
Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ - Των κερδών ηγήθηκαν Μιλάνο και Φρανκφούρτη. Αντίστροφη μέτρηση για Fed.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη με τους επενδυτές να γίνονται πιο αισιόδοξοι μετά την αποκλιμάκωση του αμερικανικού πληθωρισμού, ενώ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που θα προκύψουν από τη συνεδρίαση της Fed τόσο για την απόφαση με τα επιτόκια όσο και από τη Συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει με τον πρόεδρό της, Τζερόμ Πάουελ.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, τον Μάιο έτρεξε με 3,3% δείχνοντας σημάδια επιβράδυνσης από τον Μάιο, σε μια ευχάριστη κίνηση για τους traders. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική πτώση των πιέσεων τους τελευταίους δύο μήνες. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος έναντι ανόδου 0,3% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί 0,1% σε μηνιαία βάση.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 3,4% σε ετήσια βάση. Τον Απρίλιο είχε ενισχυθεί κατά 3,6%. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,2%, χαμηλότερα από τη μηνιαία άνοδο 0,3% που είχε σημειώσει τον Απρίλιο. Αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βούτηξε 11 μονάδες βάσης στο 4,29%. Οι traders δίνουν πλέον 84% πιθανότητα μιας μείωσης επιτοκίων από τη Fed πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,08% στις 522,89 μονάδες ενώ ο Eurostoxx 50 ισχυροποιήθηκε 1,39% στις 5.034 μονάδες. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κέρδισε 1,42% στις 18.630 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 με +0,97% βρέθηκε στις 7.864 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 8.215 μονάδες με άνοδο 0,83%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 1,43% στις 34.358 μονάδες, ενώ τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 πρόσθεσε 0,63% στις 11.245 μονάδες.

Μάκρο

Τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Βρετανίας έδειξαν ότι η ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη για τον Απρίλιο, ανακόπτοντας την υποτονική ανάκαμψη που σημειωνόταν μέχρι τώρα. Η δημοσίευση γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τις εσπευσμένες εθνικές εκλογές. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι η ανάπτυξη θα ισοπεδωθεί, μετά την ανάκαμψη κατά 0,4% τον Μάρτιο. Επιπλέον, με μεγαλύτερο ρυθμό «έτρεξε» τον Μάιο ο πληθωρισμός στη Γερμανία λόγω της ανόδου των τιμών στις υπηρεσίες, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία την Τετάρτη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Noval Property: «Ναι» από ΓΣ στη διανομή μερίσματος 0,024 ευρώ ανά μετοχή

Απάτη 49 εκατ. δολαρίων με κασσίτερο σε βάρος μεγάλου οίκου trading

Lamda Development: Ιστορικό ρεκόρ EBITDA από εμπορικά κέντρα και μαρίνες το α’ τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider