Απάτη 49 εκατ. δολαρίων με κασσίτερο σε βάρος μεγάλου οίκου trading

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απάτη 49 εκατ. δολαρίων με κασσίτερο σε βάρος μεγάλου οίκου trading
O οίκος συναλλαγών εμπορευμάτων Gerald Group ισχυρίστηκε ότι κατέβαλε σχεδόν 49 εκατ. δολάρια για κασσίτερο που αποδείχθηκε ότι... δεν ήταν κασσίτερος.

O οίκος συναλλαγών εμπορευμάτων Gerald Group ισχυρίστηκε ότι κατέβαλε σχεδόν 49 εκατ. δολάρια για κασσίτερο που αποδείχθηκε ότι... δεν ήταν κασσίτερος.

Ο όμιλος πραγματοποίησε προβλέψεις 37,3 εκατ. δολαρίων στους οικονομικούς λογαριασμούς του 2023 μετά το «στράβωμα» μιας συμφωνίας για την αγορά βραζιλιάνικου κασσίτερου, σύμφωνα με ένα σημείωμα που υποβλήθηκε στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει έρευνες και έχει δεσμεύσει μέρη για να βοηθήσουν στην ανάκτηση των κεφαλαίων.

«Μετά την άφιξη στον τελικό προορισμό και τα αποτελέσματα του τελικού ζυγίσματος και ανάλυσης, διαπιστώθηκε ότι ο αντισυμβαλλόμενος δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για την παράδοση συμπυκνώματος κασσίτερου», ανέφερε η Gerald Group στην κατάθεσή της.

Το Bloomberg είχε μεταδώσει πέρυσι ότι η εταιρεία επιβαρύνεται με ζημία στο χαρτοφυλάκιο κασσίτερου, που είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετά ανώτερα στελέχη από την εταιρεία. Το Reuters ανέφερε τον περασμένο Ιούνιο ότι η Gerald Group είχε αγοράσει φορτία που υποτίθεται ότι περιείχαν συμπυκνωμένο κασσίτερο από τη Βραζιλία αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν άμμος. Ήταν η πρώτη φορά, ωστόσο, που η Gerald Group, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους εμπορίας μετάλλων, αναγνώρισε την απάτη και υπολόγισε με αριθμό την πιθανή ζημία που υπέστη.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία συγκέντρωσε καθαρά κέρδη 50 εκατ. δολαρίων το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PAL (Παλαμήδης): Ποιο είναι το εργοστάσιο που καίγεται στην Κάτω Κηφισιά

gazzetta
gazzetta reader insider insider