PAL (Παλαμήδης): Ποιο είναι το εργοστάσιο που καίγεται στην Κάτω Κηφισιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PAL (Παλαμήδης): Ποιο είναι το εργοστάσιο που καίγεται στην Κάτω Κηφισιά
O λόγος για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική.

Φωτιά και έκρηξη σε εργοστάσιο ανοξείδωτων σκευών στην Κάτω Κηφισιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:15 την Τετάρτη 12 Ιουνίου και συγκεκριμένα επί της οδού Αιγιδών. O λόγος για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη τα οποία διαθέτει στη λιανική.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σκευών μαγειρικής, η οποία αργότερα θα γίνει η Παλαμήδης ΑΕ. Το 1960 εγκαταστάθηκε νέος εξοπλισμός παραγωγής. Η παραγωγή στράφηκε στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας. Το 1990 η εταιρία επεκτείνει την προϊοντική σειρά της ξεκινώντας να παράγει αντικολλητικά προϊόντα κουζίνας, ενώ τρία χρόνια αργότερα τα προϊόντα της εξάγoνται σε περισσότερες από 10 χώρες. Το 2008 πολλαπλασιάστηκαν οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρίας και μετά από μια επταετία η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Ποια είναι η Μίνα Γκάγκα

Η Μίνα Γκάγκα είναι πνευμονολόγος και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας από τον Αύγουστο 2021 μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2023. Το 2019, υπήρξε υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. Πριν αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας τον Αύγουστο 2021, είχε διατελέσει διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από το 2006.

Ήχησε το 112 - Διακοπή κυκλοφορίας

Με αφορμή την έκρηξη και την φωτιά εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 για την προστασία των πολιτών από τους πυκνούς καπνούς. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Λόγω της φωτιάς, διεκόπη η κυκλφορία στην Κηφισίας, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Αυτή την ώρα επιχειρεί ελικόπτερο. Το σύννεφο που προκλήθηκε λόγω της φωτιάς και της έκρηξης είναι μεγάλο και εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για άκρως τοξικό καπνό.

η μυρωδιά είναι έντονη στην περιοχή και η ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ επικρατεί μεγάλη αγωνία για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν τη στιγμή της έκρηξης υπήρχε κόσμος στο χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι δεν υπάρχουν αναφορές, μέχρι στιγμής, για εγκλωβισμένους στο εργοστάσιο.

Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σενέκα και Αιγίδων. Επιπλέον, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού, από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη, στην περιοχής της Κηφισιάς, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και δίνεται μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο σε όμορες επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Κέρδη μετά την έκθεση του πληθωρισμού - Νέο ρεκόρ για S&P

Alpha Bank: Η δυναμική της ιδιωτικής κατανάλωσης και οι επενδύσεις

Νάξος: Βλάβη στον καταπέλτη του καταμαράν Worldchampion jet - Ταλαιπωρία για 538 επιβάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider