Wall Street: Κέρδη μετά την έκθεση του πληθωρισμού - Νέο ρεκόρ για S&P

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη μετά την έκθεση του πληθωρισμού - Νέο ρεκόρ για S&P
Ο S&P 500 πέτυχε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και κινείται στις 5.435 μονάδες με άνοδο 1,12%.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν την Τετάρτη οι δείκτες στη Wall Street μετά την μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που οδήγησε πτωτικά τις αποδόσεις των ομολόγων.

Μερικές ώρες απομένουν πριν την δημοσιοποίηση της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την νομισματική πολιτική, η οποία σήμερα ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της.

Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει το επιτόκιο δανεισμού της σταθερό στο εύρος μεταξύ 5,25% και 5,5%. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις οικονομικές προσδοκίες των αξιωματούχων της Fed για το πότε θα γίνουν οι μειώσεις, γνωστές ως «dot plot», οι οποίες ενδέχεται να αποσαφηνίσουν τη πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,86% στις 39.078 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 πέτυχε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και κινείται στις 5.435 μονάδες με άνοδο 1,12%. Ο τεχνολογικός Nasdaq με κέρδη 1,65% στις 17.629 μονάδες.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (PPI) παρέμεινε αμετάβλητος έναντι ανόδου 0,3% που είχε σημειώσει τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,1% σε μηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός έτρεξε με ρυθμό 3,3%, από 3,4% τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών στην βενζίνη, όπως μεταδίδει το Marketwatch.

«Βουτιά» έκαναν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό με το 10ετές κρατικό να υποχωρεί κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,293%.

Μετά την ισχυρή έκθεση για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό οι ανησυχίες εντείνονται ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο για μεγαλύτερο διάστημα. Σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Fed οι traders δίνουν 70% πιθανότητες μείωσης για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη, η αγορά κατά 74% εκτιμά ότι θα γίνει μία δεύτερη περικοπή μέχρι το τέλος του έτους. Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση, αλλά και του Ιουλίου, οι προσδοκίες παραμένουν χαμηλές και δεν αναμένεται καμία αλλαγή.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

GameStop: Συγκέντρωσε 2,14 δισ. δολάρια από πώληση μετοχών

Ο Μασκ απέσυρε τη μήνυση κατά της OpenAI, λίγες ώρες μετά τις απειλές στην Apple

Apple: Πρόσθεσε 215 δισ. δολάρια στην αξία της - Η τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στην ιστορία των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider