GameStop: Συγκέντρωσε 2,14 δισ. δολάρια από πώληση μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GameStop: Συγκέντρωσε 2,14 δισ. δολάρια από πώληση μετοχών
Περίπου 2,14 δισεκατομμύρια δολάρια μάζεψε η GameStop από πωλήσεις μετοχών την Τετάρτη, εκτιμώντας πως τα έσοδα που συγκέντρωσε θα διατεθούν σε επενδύσεις και εξαγορές.

Περίπου 2,14 δισεκατομμύρια δολάρια μάζεψε η GameStop από πωλήσεις μετοχών την Τετάρτη, εκτιμώντας πως τα έσοδα που συγκέντρωσε θα διατεθούν σε επενδύσεις και εξαγορές. Eιδικότερα, η επιχείρηση ολοκλήρωσε την πώληση 75 εκατ. μετοχών έναντι 28,5 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ στις προσυνεδριακές συναλλαγές ενισχύεται 3,4% και σε επίπεδο εβδομάδας καταγράφει άνοδο 8%.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η πτώση της τιμής της μετοχής οφείλεται στο μεγάλο sell-off που ξέσπασε την Παρασκευή παρά το livestream στο Youtube από τον Roaring Kitty -κατά κόσμον Κιθ Γκιλ- την περασμένη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται πως στις συναλλαγές της Παρασκευής, η μετοχή της εταιρίας κατρακύλησε 40% μετά και την έκθεση των οικονομικών μεγεθών που αποκάλυψαν πτώση πωλήσεων κατά 29% το πρώτο τρίμηνο.

Πάντως, χτες κατάφερε να διαγράψει μέρος των απωλειών μετά από άλμα 22,8% χάρη στις διαδοχικές αναρτήσεις στα social media από τον Γκιλ που δείχνει πως διαθέτει σημαντικό μερίδιο στην εταιρία. «Το ράλι της GameStop το 2021 ήταν βραχύβιο, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολο στους επενδυτές να βγάλουν απότομα και γρήγορα κέρδη. Πολλοί ελπίζουν σε επανάληψη αυτού του ράλι και να έχουν θεωρούν την επανεμφάνιση του Γκιλ ως σημάδι για νέα κέρδη», επισημαίνει ο επενδυτικός διευθυντής της AJ Bell, Ρας Μουλντ.

«Δεδομένου ότι η τιμή της μετοχής της GameStop έκλεισε στα 46 δολάρια στις 6 Ιουνίου, είχαμε υποθέσει ότι θα ολοκλήρωνε την πώληση με μέση τιμή 40 δολαρίων», έγραψε ο αναλυτής της Wedbush, Μάικλ Πάχτερ. Το stream του Γκιλ διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και αποτελούνταν από αόριστες διαβεβαιώσεις ότι η μετοχή εξακολουθεί να του αρέσει, με τους traders να μην είναι σίγουροι τι θα ακολουθήσει, δεδομένης της roller coaster πορείας που ακολουθεί η μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα συνεργασία μεταξύ Lamborghini και Lavazza

Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» ΕΕ - Κίνας: Δασμούς έως και 38% στα made in china ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε η Κομισιόν

Νάξος: Βλάβη στον καταπέλτη του καταμαράν Worldchampion jet - Ταλαιπωρία για 538 επιβάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider