Apple: Πρόσθεσε 215 δισ. δολάρια στην αξία της - Η τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στην ιστορία των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Πρόσθεσε 215 δισ. δολάρια στην αξία της - Η τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στην ιστορία των ΗΠΑ
Χθες η μετοχή της Apple σημείωσε ράλι 7,26%, η καλύτερη ημερήσια άνοδο από το 2022, καθώς και μόλις το τρίτο κέρδος άνω του 7% τα τελευταία τρία χρόνια.

Περίπου 215 δισεκατομμύρια δολάρια πρόσθεσε η Apple στην αξία κεφαλαιοποίησής της, μετά το χθεσινό ράλι που σημείωσε η μετοχή της στην Wall Street, γεγονός που την έφερε πιο κοντά στην ανάκτηση του τίτλου της μεγαλύτερης εταιρείας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα χθες η μετοχή της Apple σημείωσε ράλι 7,26%, η καλύτερη ημερήσια άνοδο από το 2022, καθώς και μόλις το τρίτο κέρδος άνω του 7% τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μετοχή ήταν ο κορυφαίος κερδισμένος τόσο στον S&P 500 SPX όσο και στον Dow Jones την Τρίτη, με την άνοδό της να προσθέτει σχεδόν 92 μονάδες στον Dow. Οι μετοχές της Apple είχαν να ξεχωρίσουν ως ο μεγαλύτερος ημερήσιος νικητής του S&P 500 από τις 30 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones και όπως αναφέρει το Marketwatch.

Η ημερήσια αύξηση κεφαλαιοποίησης της εταιρείας ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί και η τρίτη μεγαλύτερη για οποιαδήποτε εταιρεία των ΗΠΑ στην ιστορία, επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

Η αιτία της ανόδου της μετοχής ήταν τα εντυπωσιακά νέα επιτεύγματα που παρουσίασε στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης την Δευτέρα στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας και τα οποία ενθουσίασαν τους αναλυτές.

Με τη δυναμική των μετοχών της Τρίτης, η Apple διεύρυνε τη διαφορά μεταξύ της ίδιας και της Nvidia Corp. (υποχώρησε κατά 0,71% στη χθεσινή συνεδρίαση) ενώ πλησίασε περισσότερο τη Microsoft Corp. (ενισχύθηκε κατά 1,12%) η οποία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ σε αξία αγοράς. Η ίδια η Microsoft πέτυχε νέο ρεκόρ κεφαλαιοποίησης 3,22 τρισ. δολαρίων στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η διαφορά μεταξύ της κεφαλαιοποίησης της Apple και της Microsoft ήταν 39,4 δισ. δολάρια στο κλείσιμο των συναλλαγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Αυτό είναι το μικρότερο περιθώριο από τις 26 Ιανουαρίου.

Με χρηματιστηριακή αξία περίπου 3,18 τρισ. δολαρίων, η Apple κατέγραψε νέο ρεκόρ market cap για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουλίου 2023, όταν έφτασε στα 3,09 τρισ. δολάρια. Η εταιρεία έχει προσθέσει 628 δισ. δολάρια σε αξία σε σχέση με το χαμηλό της επίπεδο μέσα στο 2024 που επιτεύχθηκε στα μέσα Απριλίου. Ως εκ τούτου, η αύξηση της κεφαλαιοποίησης της Apple από το 2024 υπερβαίνει τα επιμέρους ανώτατα όρια αγοράς όλων των εταιρειών εκτός από οκτώ στις ΗΠΑ, εξαιρουμένης της δικής της.

Η μετοχή της Apple ολοκλήρωσε επίσης σε έδαφος ρεκόρ, κλείνοντας την ημέρα στα 207,15 δολάρια. Αυτό ολοκλήρωσε το πρώτο της ρεκόρ από τις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ίντερ: Όταν κερδίζεις τον 20ο τίτλο στην ιστορία σου, αλλά τα χρέη δεν σε αφήνουν να το χαρείς

Mastercard: Καταργεί ως το 2030 τη χειροκίνητη εισαγωγή του 16ψήφιου αριθμού για online αγορές

Atos: Μεγάλη πτώση για τη μετοχή - Επέλεξε να διασωθεί από την Onepoint

gazzetta
gazzetta reader insider insider