Atos: Μεγάλη πτώση για τη μετοχή - Επέλεξε να διασωθεί από την Onepoint

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Atos: Μεγάλη πτώση για τη μετοχή - Επέλεξε να διασωθεί από την Onepoint
Κατακόρυφη πτώση σημειώνει η μετοχή της γαλλικής εταιρείας πληροφορικής Atos, μετά από ανακοίνωσή της εταιρείας ότι επέλεξε μία συμφωνία διάσωσής της που θα έχει ως αποτέλεσμα την διάβρωση των υπαρχόντων μετόχων.

Κατακόρυφη πτώση σημειώνει η μετοχή της Atos, μετά από ανακοίνωσή της γαλλικής εταιρείας πληροφορικής ότι επέλεξε μία συμφωνία διάσωσής της που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάβρωση των υπαρχόντων μετόχων.

Η Atos δήλωσε ότι θα προχωρήσει με την πρόταση του βασικού μετόχου της, David Layani, ιδιοκτήτη της Onepoint που κατέχει από τον Δεκέμβριο του 2023 περίπου το 11% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Atos. Εξέτασε επίσης προσφορά από τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Daniel Kretinsky.

Η συμφωνία θα οδηγήσει, ωστόσο, σε «μαζική διάβρωση» των υφιστάμενων μετόχων, οι οποίοι όταν ολοκληρωθεί θα κατέχουν πλέον λιγότερο από το 0,1% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η εταιρεία ανέφερε σχετικά ότι η συμφωνία με τον Layani περιλάμβανε ισχυρότερη κεφαλαιακή δομή και παρείχε στην εταιρεία αρκετή οικονομική ρευστότητα για να παραμείνει σε λειτουργία.

Πρόσθεσε ότι: «Η πρόταση που υποβλήθηκε από την κοινοπραξία Onepoint, έχει την υποστήριξη πολλών πιστωτών της Atos και, ως εκ τούτου, αποπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι θα επιτευχθεί οριστική συμφωνία οικονομικής αναδιάρθρωσης».

Στον απόηχο της ανακοίνωσης η μετοχή της Atos στο Χρηματιστήριο του Παρισιού καταγράφει πτώση άνω του 12%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του

Συμφωνία OpenAI - Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone

Raspberry Pi: Ντεμπούτο με IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Στόχος τα 211 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider