Συμφωνία OpenAI - Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία OpenAI - Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone
Σε συνεργασία με την Apple, για την ενσωμάτωση του ChatGPT στη Siri προχώρησε η OpenAI, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την απόκτηση δυο υψηλόβαθμων στελεχών. 

Τις πολυαναμενόμενες νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, Apple Intelligence, εγκαινίασε εχθές η Apple, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διάσκεψης προγραμματιστών (WWDC). Ανάμεσα σε αυτές η συνεργασία με την OpenAI, για την ενσωμάτωση του ChatGPT στη Siri, χωρίς κόστος.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας το ChatGPT θα ενσωματωθεί στο iOS, iPadOS και macOS αργότερα φέτος. Η ενσωμάτωση επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις δυνατότητές του, όπως η κατανόηση εικόνων και εγγράφων, καθώς και η δημιουργία κειμένου και εικόνων στο πλαίσιο της λειτουργίας Εργαλείων Γραφής της Apple.

«Το Siri μπορεί επίσης να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT όταν χρειάζεται. Οι χρήστες της Apple θα ερωτώνται πριν σταλούν οποιεσδήποτε ερωτήσεις στο ChatGPT, μαζί με οποιαδήποτε έγγραφα ή φωτογραφίες, και η Siri στη συνέχεια θα παρουσιάζει την απάντηση απευθείας», σύμφωνα με την OpenAI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, ήταν στην εκδήλωση της Apple και έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ότι ήταν «πολύ χαρούμενος».

Νέα στελέχη στην OpenAI

Ξεχωριστά η OpenAI ανακοίνωσε πως η Sarah Friar, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Nextdoor και επικεφαλής οικονομικών στην Square, θα αναλάβει τα καθήκοντα της γενικής οικονομικής διευθύντριας.

«Θα ηγηθεί μιας οικονομικής ομάδας που υποστηρίζει τον στόχο για συνεχείς επενδύσεις στις βασικές ερευνητικές μας δυνατότητες, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αυξανόμενης πελατειακής μας βάσης και του πολύπλοκου και παγκόσμιου περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της.

Η OpenAI προσέλαβε επίσης τον Kevin Weil, πρώην πρόεδρο της Planet Labs, ως νέος Chief Product Officer. Ο Weill υπήρξε ανώτερος αντιπρόεδρος στο Twitter καθώς και στο Facebook και το Instagram.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Raspberry Pi: Ντεμπούτο με IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Στόχος τα 211 εκατ. δολάρια

Dimand: Χρηματοδότηση από Alpha Bank για το «Μινιόν» - Μισθωτές ΔΕΗ, Inditex

Πιο κοντά στην έγκριση του FDA το φάρμακο της Eli Lilly για το Αλτσχάιμερ

gazzetta
gazzetta reader insider insider