Raspberry Pi: Ντεμπούτο με IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Στόχος τα 211 εκατ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Raspberry Pi: Ντεμπούτο με IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Στόχος τα 211 εκατ. δολάρια
Η IPO θα μπορούσε να δώσει πνοή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, που φαίνεται πως έχει μείνει πίσω στο «τεχνο-πάρτι» σε σχέση με τις ευρωαγορές και ειδικά με την Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 10:47

Η μετοχή της βρετανικής startup Raspberry Pi στην πρεμιέρα της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου την Τρίτη επιδίδεται σε ράλι 39%. Μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς στοχεύει να συγκεντρώσει 166 εκατομμύρια λίρες (211,2 εκατομμύρια δολάρια), σε μια σπάνια... «νίκη» για τo LSE, που δυσκολεύεται να προσελκύσει εισαγωγές τεχνολογικών εταιριών, όπως αναφέρει το CNBC.

Ειδικότερα, με βάση την τιμολόγηση των μετοχών της, η εταιρεία υπολογιστών αποτιμάται σε περίπου 541,6 εκατομμύρια στερλίνες. Αν και είναι μικρή σε σχέση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η IPO θα μπορούσε να δώσει πνοή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, που φαίνεται πως έχει μείνει πίσω στο «τεχνο-πάρτι» σε σχέση με τις ευρωαγορές και ειδικά με την Wall Street.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Arm, η οποία ανήκει στη Softbank και έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως επέλεξε να εισαχθεί στις ΗΠΑ πέρυσι. Μια σειρά από ισχυρές εταιρείες υποστηρίζουν την Raspberry Pi, όπως η Sony, που επένδυσε ένα μη ανακοινώσιμο ποσό στη βρετανική startup. Ο διευθύνων σύμβουλος της Raspberry, Έμπεν Άπτον, ίδρυσε την εταιρεία το 2012 για να κάνει την πληροφορική πιο προσιτή στους νέους, ενώ το 2023 σημείωσε έσοδα 265,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 41% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνει κατακόρυφα την τιμή στόχο για τη Eurobank η HSBC

Eurobank: Στο 55,42% η συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα

Optimum χρηματιστηριακές συναλλαγές μέσα από το κινητό από την Optima bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider