Ο Έλον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές της Apple από τις εταιρείες του
Κίνδυνο ασφάλειας χαρακτηρίζει τη συμφωνία της Apple με την OpenAI, ο Έλον Μασκ, απειλώντας να απαγορεύσει τα iPhone από τις εταιρείες του και κλιμακώνοντας τις μακροχρόνιες διαμάχες του και με τις δύο εταιρείες.

Κίνδυνο ασφάλειας χαρακτηρίζει τη συμφωνία της Apple με την OpenAI, ο Έλον Μασκ, απειλώντας να απαγορεύσει όλες τις συσκευές του τεχνολογικού κολοσσού από τις εταιρείες του, κλιμακώνοντας τις μακροχρόνιες διαμάχες του και με τις δύο εταιρείες.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στην πλατφόρμα X, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla εκφράζει αμφιβολίες ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών της Apple. «Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά θα συμβεί όταν παραδώσει τα δεδομένα σας στην OpenAI. Σας πουλάνε», ισχυρίστηκε ο Μασκ.

H Apple αποκάλυψε τη στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC), η οποία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση του ChatGPT στα iPhone. Η Apple ανέφερε ότι οι χρήστες θα ελέγχουν πότε χρησιμοποιείται το ChatGPT και θα πρέπει να δίνουν την άδειά τους πριν την κοινή χρήση δεδομένων.

«Εάν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Αυτό είναι μια απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας», είπε ο Μασκ.

Ο Μασκ βρίσκεται σε διαμάχη με την Apple και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τιμ Κουκ, από πέρυσι, αφού η Apple σταμάτησε να διαφημίζεται στο X καθώς ορισμένες διαφημίσεις της τοποθετήθηκαν μαζί με φιλοναζιστικό περιεχόμενο.

Έχει επίσης τσακωθεί με την OpenAI, εταιρεία που συνίδρυσε και αργότερα έφυγε. Ο Μασκ ξεκίνησε τη δική του εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, την xAI, η οποία ελπίζει ότι θα είναι ανταγωνιστής της OpenAI. Τον Μάρτιο κατέθεσε μήνυση εναντίον της, ισχυριζόμενος ότι βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρωπότητα.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιο κοντά στην έγκριση του FDA το φάρμακο της Eli Lilly για το Αλτσχάιμερ

Raspberry Pi: Ντεμπούτο με IPO στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου - Στόχος τα 211 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider