Χρυσός: Εβδομαδιαία κέρδη σχεδόν 2% έφεραν οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Εβδομαδιαία κέρδη σχεδόν 2% έφεραν οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, σημειώνοντας την πρώτη εβδομάδα κερδών σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, σημειώνοντας την πρώτη εβδομάδα κερδών σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, με τους επενδυτές να αισθάνονται περισσότερο αισιόδοξοι αφού τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν μία χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές, τροφοδοτώντας την πεποίθηση πως μια μείωση επιτοκίων από την Federal Reserve θα μπορούσε πραγματικά να πλησιάζει.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 1,4% στα 2.334,70 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας μάλιστα κερδίσει 1,9% στο τέλος της εβδομάδας.

Η ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο, λόγω της γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, καθώς και των συνεχείς αγορές από τις κεντρικές τράπεζες συνέβαλαν στο ράλι του χρυσού από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, ανεβάζοντας τις τιμές spot στο υψηλό ρεκόρ των 2.449,89 δολαρίων στις 20 Μαΐου.

Υποστηρίζοντας τις προοπτικές για τον χρυσό, οι traders βλέπουν 67% πιθανότητα μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, καθώς τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Μάιο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ενώ οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν απροσδόκητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: «Βούλιαξε» ο CAC 40 στο Παρίσι - Απώλειες άνω του 2% την εβδομάδα για τον Stoxx 600

Καθησυχαστική η ΕΚΤ για το μαζικό ξεπούλημα σε μετοχές και ομόλογα στην Γαλλία

Οι αιτίες πίσω από το sell off στο Χρηματιστήριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider