Απώλειες για τον χρυσό λόγω υψηλών αποδόσεων των ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τον χρυσό λόγω υψηλών αποδόσεων των ομολόγων
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων,

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα λόγω των υψηλότερων αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν νέα μάκρο στοιχεία για τις ΗΠΑ αλλά και σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve, που θα ρίξουν περισσότερο φως στις προθέσεις της κρατικής τράπεζας σχετικά με τη νομισματική πολιτική της.

O spot χρυσός υποχώρησε 0,8% στα 2.315,14 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures χρυσού ΗΠΑ έκλεισαν στο -0,8% στα 2.330,10 δολάρια.

«Υπάρχει πραγματικά έλλειψη σημαντικών φρέσκων θεμελιωδών ειδήσεων, επομένως η αγορά χρυσού κοιτάζει προς τις εξωτερικές αγορές για κατεύθυνση», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Kitco Metals.

«Οι τιμές του χρυσού πιθανότατα θα ταλαντεύονται μεταξύ 2.300 και 2.400 δολαρίων έως ότου εμφανιστεί ο επόμενος σημαντικός θεμελιώδης καταλύτης, ο οποίος μπορεί να συμβεί μέχρι κάποια στιγμή τον Ιούλιο» πρόσθεσε.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο μετά την απότομη πτώση την περασμένη εβδομάδα, καθιστώντας τα μη αποδόσεις χρυσού λιγότερο ελκυστική για τους επενδυτές.

Χθες την Κυριακή, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι, δήλωσε πως είναι μια «λογική πρόβλεψη» το ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια μία φορά φέτος, περιμένοντας μέχρι τον Δεκέμβριο να το κάνει. «Χρειάζεται να δούμε περισσότερες αποδείξεις για να πειστούμε ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει για τα καλά στο επίπεδο του 2%» πρόσθεσε.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το spot ασήμι διολίσθησε 0,9% στα 29,26 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,9% στα 966,05 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,1% στα 886,91 δολάρια.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέα πρέσα το ευρώ λόγω γαλλικής πολιτικής κρίσης - Ποιο είναι το κρίσιμο όριο

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - «Δειλό» rebound του CAC 40 μετά από μία δύσκολη εβδομάδα

Σε απόλυτη αρρυθμία το Χρηματιστήριο ενόψει triple witching

gazzetta
gazzetta reader insider insider