Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την επιτάχυνση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά οι ευρωαγορές παρά την επιτάχυνση του πληθωρισμού
Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις σε Γαλλία και Γερμανία

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, παρά την μικρή επιτάχυνση του πληθωρισμού στην οικονομία της Ευρωζώνης, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις σε Γαλλία και Γερμανία, μετά τις αρνητικές επιδόσεις των κυβερνώντων κομμάτων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,69% στις 5151,01 μονάδες, με την πλειοψηφία των επιμέρους κλάδων να καταγράφει θετικά πρόσημα. Ο τομέας των Κατασκευών ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο κλάδος των Ειδών Οικιακής Χρήσης υποχώρησε κατά 0,5%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 4.915,47 μονάδες, με κέρδη 0,72%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 19.131 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,35%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,76% στις 7.628 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,60% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα επίπεδα των 8.191 μονάδων, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια που θα γνωστοποιηθεί την Πέμπτη.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 1,24% στις 33.315 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 11.067 μονάδες.

Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, ράλι 5% κατέγραψε η μετοχή της Hargreaves Lansdown, καθώς το δσ προτείνει στους μετόχους της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να εγκρίνουν την μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από την CVC. Όπως έγινε γνωστό, το fund προσφέρει 11,4 λίρες/μετοχή, αποτιμώντας την Hargreaves Lansdown σε περίπου 5 δισ. λίρες.

Νωρίτερα σήμερα, η Eurostat ανακοίνωσε πως ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάιο στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε στο 2,6%, από 2,4% τον Απρίλιο. Οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν σε Λετονία (0,0%), Φινλανδία (0,4%) και Ιταλία (0,8%), ενώ οι υψηλότεροι σε Ρουμανία 5,8%, Βέλγιο (4,9%) και Κροατία (4,3%). Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε σε 11 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε 2 και επιταχύνθηκε σε 14.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό του Μαΐου στην Ευρωζώνη είχαν οι υπηρεσίες, ενώ ακολούθησε η κατηγορία «τρόφιμα, αλκοόλ, καπνός», τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα και η ενέργεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Carrefour: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 200 εκατ. στη Γαλλία - Βουτιά 9,6% της μετοχής

ΕΚΤ: Απογοητευτική η πρόοδος της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider