ΕΚΤ: Απογοητευτική η πρόοδος της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Απογοητευτική η πρόοδος της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη
Απογοητευτική είναι πρόοδος για τη χρηματοπιστωτική ενοποίησης της Ευρωζώνης από την έναρξη της νομισματικής ένωσης, όπως αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Απογοητευτική είναι πρόοδος για τη χρηματοπιστωτική ενοποίηση της Ευρωζώνης από την έναρξη της νομισματικής ένωσης, όπως αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μια καλύτερα ολοκληρωμένη εσωτερική αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της ζώνης του ευρώ είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της Ευρώπης οικονομική και χρηματοοικονομική ανθεκτικότητα, επισημαίνει η τελευταία έκθεση της ΕΚΤ. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό ενόψει της αύξησης ανάγκη για επενδύσεις για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η ασφάλεια και γήρανση του πληθυσμού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ζώνη του ευρώ έχει επιδείξει ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια κρίσεων, αλλά η πρόοδος στη χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση είναι απογοητευτική. Οι δείκτες χρηματοπιστωτικής ενοποίησης έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να έχουν σημειώσει σημαντικές αυξήσεις από την έναρξη της νομισματικής ένωσης.

«Απαιτείται τώρα επειγόντως δράση πολιτικής για την κινητοποίηση των διαθέσιμων αποταμιεύσεων, την ανάπτυξη ομολόγων και μετοχών στην Ευρωζώνη και να καταστήσουν αυτές τις αγορές πιο ελκυστικές για τους ξένους επενδυτές» επισημαίνει η έκθεση.

Η επίτευξη μιας πλήρως ολοκληρωμένης αγοράς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών απαιτεί επίσης τη διευκόλυνση των διασυνοριακών τραπεζικών συναλλαγών και την εναρμόνιση των ρυθμιστικών πλαισίων και των απαιτήσεων δημοσιοποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Για 5η φορά αμετάβλητα τα επιτόκια - Σε υψηλό 12 ετών, στο 4,35%

ΕΚΤ: Δεν υπάρχει βιασύνη για παρέμβαση στα γαλλικά ομόλογα

Χάρκερ: Βλέπει μόνο μία μείωση επιτοκίων από τη Fed το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider