Αυστραλία: Για 5η φορά αμετάβλητα τα επιτόκια - Σε υψηλό 12 ετών, στο 4,35%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Για 5η φορά αμετάβλητα τα επιτόκια - Σε υψηλό 12 ετών, στο 4,35%
Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της την Τρίτη προχωρώντας σε νέα παύση, όπως αναμενόταν.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της την Τρίτη προχωρώντας σε νέα παύση, όπως αναμενόταν, ωστόσο προειδοποιεί πως εξακολουθούν να υπάρχουν λόγοι για επαγρύπνηση έναντι των πληθωριστικών κινδύνων, με αποτέλεσμα οι αγορές να περιορίζουν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων φέτος.

Ειδικότερα, η Reserve Bank of Australia (RBA) μετά τη συνεδρίασή της για τον Ιούνιο, διατήρησε τα επιτόκιά της σε υψηλό 12 ετών, στο 4,35%, όπου και βρίσκονται από την τελευταία αύξηση τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αποκλείει τίποτα σχετικά με τη μελλοντική πολιτική της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι αγορές είχαν ποντάρει σε μεγάλο βαθμό σε μια διατήρηση των επιτοκίων σε αμετάβλητο επίπεδο, καθώς η οικονομία σχεδόν φρέναρε αναπτυξιακά το πρώτο τρίμηνο και η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε απροσδόκητα, με τον ακόμη υψηλό πληθωρισμό να εμποδίζει τις περικοπές του κόστους δανεισμού μέσα στο 2024.

«Οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες και τα πρόσφατα δεδομένα έχουν δείξει ότι η διαδικασία επιστροφής του πληθωρισμού στον στόχο είναι απίθανο να είναι ομαλή», τονίζει το ΔΣ της RBA, προσθέτοντας ότι οι αναθεωρήσεις στα στοιχεία για την κατανάλωση και το ποσοστό αποταμίευσης υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι για μια ανοδική πληθωριστική πορεία παραμένουν. «Ενώ τα πρόσφατα στοιχεία ήταν ανάμεικτα, ενίσχυσαν την ανάγκη να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση έναντι ανοδικών κινδύνων για τον πληθωρισμό» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έτοιμη για αναβάθμιση και της Ελληνικής μετά τη Eurobank η Moody's

Η Streem Global εξαγόρασε τη Nami στη Σερβία

Γκαλερί Tsantilis Art: Τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Spring – Summer Collection”

gazzetta
gazzetta reader insider insider