Χάρκερ: Βλέπει μόνο μία μείωση επιτοκίων από τη Fed το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάρκερ: Βλέπει μόνο μία μείωση επιτοκίων από τη Fed το 2024
Μία μόνο μείωση των επιτοκίων βλέπει τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ όπως δήλωσε τη Δευτέρα. 

Μία μόνο μείωση των επιτοκίων βλέπει τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ όπως δήλωσε τη Δευτέρα.

«Αν όλα πάνε όπως έχουμε προβλέψει, νομίζω μια μείωση των επιτοκίων θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας σε εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια.

Ο Χάρκερ είπε ότι ενώ η ανάγνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα ήταν «πολύ ευπρόσδεκτη», η πρόοδος στον πληθωρισμό μέχρι στιγμής φέτος ήταν μέτρια και πρέπει να αναλύσει περισσότερα δεδομένα τους επόμενους μήνες προκειμένου να λάβει μια απόφαση, δεδομένης της γενικής αστάθειας.

Ανέφερε επίσης ότι προβλέπει μικρή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, ήπια άνοδο της ανεργίας και μακρά πορεία επιστροφής του πληθωρισμού στον στόχο.

Τα επιτόκια της Fed πρέπει να μείνουν σταθερά για την ώρα, πρόσθεσε ο Χάρκερ, ώστε να μετριαστούν τα ανoδικά ρίσκα, όπως η επιμονή του πληθωρισμού στη στέγαση και «ο διαρκώς υψηλός πληθωρισμός στον τομέα των υπηρεσιών».

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει την άποψή του για τα επιτόκια καθώς αναλύονται περισσότερα οικονομικά δεδομένα. «Βλέπω δύο περικοπές, ή καμία, για φέτος ως αρκετά πιθανές εάν τα δεδομένα σπάσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο...θα παραμείνουμε εξαρτημένοι από τα δεδομένα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις μετά τις γαλλικές αναταράξεις

Το ΔΝΤ ζητά περισσότερη κοινωνική ασφάλιση απέναντι στην κατάργηση θέσεων εργασίας λόγω AI

Έβδομη συναπτή μηνιαία πτώση του δείκτη μεταποίησης στη Νέα Υόρκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider