Έβδομη συναπτή μηνιαία πτώση του δείκτη μεταποίησης στη Νέα Υόρκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβδομη συναπτή μηνιαία πτώση του δείκτη μεταποίησης στη Νέα Υόρκη
Ο Ρίτσαρντ Μούντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Regions Financial αναμένει συνεχόμενη ανάπτυξη στη μεταποίηση, η οποία βέβαια θα είναι άνιση.

Ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκε 9 μονάδες τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος στις -6 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί οριακά στις -10,5 μονάδες, ενώ μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών κατέγραψε άνοδο 15,5 μονάδων στο -1 τον Ιούνιο, που αποτελεί την υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων εννιά μηνών. Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το μέλλον ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών. Ο δείκτης για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες αυξήθηκε 16 μονάδες στις 30,1 μονάδες.

Ο δείκτης Empire State παρουσιάζει διακυμάνσεις σε ελαφρώς αρνητικό έδαφος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με τον Μάικλ Φορέλι, επικεφαλής οικονομολόγο των ΗΠΑ για την JPMorgan. Ο Ρίτσαρντ Μούντι, επικεφαλής οικονομολόγος της Regions Financial αναμένει συνεχόμενη ανάπτυξη στη μεταποίηση, η οποία βέβαια θα είναι άνιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider