Κλειστή η Wall Street λόγω της αργίας του Juneteenth

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστή η Wall Street λόγω της αργίας του Juneteenth
Κλειστό θα παραμείνει το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Κλειστό θα παραμείνει το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη 19 Ιουνίου, για τον εορτασμό του Juneteenth που χαρακτηρίζεται και ως δεύτερη Ημέρα Ανεξαρτησίας και με το οποίο τιμάται, από το 2021, το τέλος της δουλείας στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική αγορά ομολόγων θα είναι επίσης κλειστή σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανίας Κινητών Αξιών και Χρηματοοικονομικών Αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, ο S&P 500 και ο Nasdaq ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με νέα ρεκόρ καθώς το ράλι της Nvidia συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και ώθησε ανοδικά την αμερικανική αγορά. Ο Dow Jones έκλεισε επίσης στα «πράσινα» μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο που αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, έδωσαν ανάσα στους επενδυτές, καθώς εκτιμάται πως θα ενισχύσουν τις πιέσεις προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για δύο μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ο τίτλος της Nvidia κατέγραψε ράλι 3,5% καθιερώνοντάς την και πάλι ως την κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένη στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 3,3 τρισ. δολάρια κι αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Microsoft. Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ έχει εκτοξευθεί κατά 174%, ενώ έχει σχεδόν εννιαπλασιάσει την αξία της από το 2022, όταν και ξεκίνησε η κούρσα για την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν σωρηδόν το Ηνωμένο Βασίλειο - Την έξοδο επιταχύνουν οι εκλογές

Ευρωζώνη: Πλεόνασμα 39 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Απρίλιο

Κρίσιμος ο συνδυασμός προσαρμογής - ανάπτυξης ελέω πληθωρισμού: Εύσημα σε Ελλάδα για μείωση χρέους

gazzetta
gazzetta reader insider insider