Στο ρυθμό των μάκρο η τιμή του χρυσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο ρυθμό των μάκρο η τιμή του χρυσού
Μικρή άνοδο έφεραν στις τιμές του χρυσού τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Μικρή άνοδο έφεραν στις τιμές του χρυσού τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο που τόνωσαν τις ελπίδες των επενδυτών πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα προβεί σε δύο μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.345,60 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας άνοδο 0,1%, ενώ οι τιμές στην αγορά spot υποχώρησαν κατά 0,1% στα 2.331,17 δολάρια ανά ουγγιά.

«Οι ασθενέστερες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κατά τη διάρκεια της νύχτας και η υποτονική κίνηση του δολαρίου μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ, φαίνεται να διαμορφώνουν τις συνθήκες ώστε η τιμή του χρυσού να υποχωρήσει λίγο», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής, Yeap Jun Rong.

«Παρ' όλο που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ έχουν δώσει σήμα για μία μία μόνο μείωση επιτοκίων το 2024, οι προσδοκίες της αγοράς για τα επιτόκια κλίνουν προς πιο ήπια νομισματική πολιτική, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις οικονομικές αδυναμίες που παρουσιάζουν τα στοιχεία», προσθέτει.

Ο χρυσός ακολουθεί μία σταθεροποιητική πορεία μετά το ιστορικό υψηλό που είχε σημειώσει η τιμή του στις 20 Μαΐου όταν άγγιξε τα 2.449,89 δολάρια ανά ουγγιά.

Η τιμή spot για το ασήμι κινήθηκε πτωτικά κατά 0,1% στα 29,49 δολάρια ανά ουγγιά, της πλατίνας βρέθηκε στα 973,86 δολάρια με άνοδο 0,1% και του παλλαδίου ανήλθε στα 888,91 δολάρια με +0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κύπρος: Υπερκαλύφθηκε το 7ετές ομόλογο - Πάνω από 9 δισ. ευρώ προσφορές

ΕΚΤ: Πώς οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας

Η χημική βιομηχανία της Ευρώπης είναι ένα χάος, λέει ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ

gazzetta
gazzetta reader insider insider