Wall Street: Κέρδη 1% για τον Dow, νέες απώλειες σχεδόν 5% η Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Κέρδη 1% για τον Dow, νέες απώλειες σχεδόν 5% η Nvidia
Και σήμερα η αγαπημένη AI εταιρεία των επενδυτών κινείται πτωτικά

Τελευταία ενημέρωση: 19:51

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Dow Jones στη Wall Street την Δευτέρα, καθώς η αγορά εισέρχεται στην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και το πρώτο εξάμηνο του 2024 έτοιμη να καταγράψει υψηλά ρεκόρ, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται και σε άλλες μετοχές πέραν της τεχνολογίας, όπως στον κλάδο της ενέργειας και των τραπεζών.

O Dow Jones κινείται ανοδικά στα επίπεδα του 1%, και ειδικότερα αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 0,85% στις 39.483 μονάδες. Την Παρασκευή ο δείκτης πέτυχε την καλύτερη εβδομάδα του από τον Μάιο. Ο S&P 500 βρίσκεται στο +0,25% και στις 5.478 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,36% στις 17.625 μονάδες, επηρεασμένος από την Nvidia.

Ο S&P 500 σημείωσε ενδοημερήσιο ρεκόρ 5.505,53 την Πέμπτη και σημείωσε άλλη μια νικητήρια εβδομάδα. Ο δείκτης κέρδισε 0,6% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας την όγδοη θετική εβδομάδα σε εννέα. Ωστόσο, πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται σημάδια εξάντλησης, ιδιαίτερα μετά τις απώλειες που σημείωσε στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας η Nvidia για δυο διαδοχικές ημέρες, άνω του 3%, υποχωρώντας συνολικά 4% σε εβδομαδιαία βάση. Και σήμερα η αγαπημένη AI εταιρεία των επενδυτών κινείται πτωτικά, στο -4,80%.

Η υποχώρηση της εταιρείας σημειώθηκε αφού η Nvidia εκθρόνισε για λίγο τη Microsoft ως την πιο πολύτιμη εταιρεία στο χάρτη των ΗΠΑ.

«Η ακραία απόδοση της τιμής μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες αυξομειώσεις ταχύτητας στο μέλλον – όχι μία κατηγορία για τα θεμελιώδη στοιχεία αυτού του κολοσσού της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά περισσότερη μία προσεκτική στάση σχετικά με το πόσο μακριά έχει κινηθεί η μετοχή και πόσο γρήγορα», τόνισε η Katie Nixon, CIO της Northern Trust Wealth Management.

Ο ενθουσιασμός ωστόσο γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει ανεβάσει σημαντικά την αγορά φέτος, ακόμη και όταν οι επενδυτές αντιμετώπιζαν μεταβαλλόμενες προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων και επιβράδυνση της οικονομίας. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 15% φέτος μετά από 31 κλείσιμο ρεκόρ.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα δεδομένα του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαίου, το προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα οποίο πρόκειται να δημοσιευτούν την Παρασκευή το πρωί.

Επίσης αναμένονται οικονομικά αποτελέσματα αυτή την έβδομάδα από εταιρείες, όπως FedEx, Micron και Nike.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider