Ευρωαγορές: Ανοδικό κλείσιμο με όλα τα μάτια στις γαλλικές κάλπες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ανοδικό κλείσιμο με όλα τα μάτια στις γαλλικές κάλπες
Θετικό ήταν το ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου και του πρώτου εξαμήνου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις ανησυχίες για τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους επενδυτές να προσβλέπουν παράλληλα σε νέα οικονομικά δεδομένα και αποφάσεις για τα επιτόκια από την περιοχή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 519,42 μονάδες, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλάδους να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Τα αυτοκίνητα σημείωσαν αύξηση 1,6% ενώ οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 0,7%. O Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,84% στις 4.948 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κέρδισε 0,81% στις 18.332 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE100 σημείωσε κέρδη 0,53% στις 8.281 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο +1,03% στις 7.706 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε στο +1,58% στις 33.834 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 σημείωσε άνοδο 1,28% στις 11.174 μονάδες.

Την εβδομάδα που πέρασε, οι επενδυτές κινήθηκαν επιφυλακτικά καθώς επεξεργάζονταν μια σειρά αποφάσεων από κεντρικές τράπεζες και οικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης των επιτοκίων από την Ελβετία και της διατήρησης των επιτοκίων από τη Τράπεζα της Αγγλίας.

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τη Σουηδία και την Τουρκία, ενώ οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ισπανίας την Τρίτη και για της Ιταλίας την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider